Nepodařil se mi poslední krok, litoval sedmý Ondřej Bank

Ondřej Bank byl po sjezdu do superkombinace na skvělém druhém místě a čekal se od něj útok na medaili. Nakonec skončil na sedmém místě, což je po všech zdravotních komplikacích velký úspěch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank po skvěle zajetém superkombinačním slalomu nakonec skončil sedmý

Ondřej Bank po skvěle zajetém superkombinačním slalomu nakonec skončil sedmý | Zdroj: ČTK

Jako věčný kliďas jste v cíli mrštil hůlkou, až letěla někam do publika. Co tahle emoce vyjadřovala?

Byla to hloupost. Chtěl jsem hodit hůlku do cíle a přehodil jsem to, tak jsem se tam musel jít hnedka omluvit, protože jsem se dost styděl. Byla to frustrace, naštvání sám na sebe.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Bankem mluvil po dojezdu superkombinace Jan Kaliba

Cítil jste poslední životní šanci na olympijskou medaili. Po sjezdu jste byl druhý. Jak jste se rozhodl přistoupit k tomu slalomu?

Snažil jsem se jet aktivně z vrchu, což by mělo stačit. Ale jak jsem si před sjezdem věřil, věděl jsem, že jsem schopný ho jet rychle, tak ten slalom mi poslední týden moc nešel. Dost jsem se trápil, vypadával jsem. Takže vyjet s tímhle pocitem do tak těžkého slalomu, jak postavil Ante Kostelič, je hrozně složitý pocit na startu. Mně se ho nepodařilo zpracovat, proto „jenom“ sedmé místo.

Byl ten slalom náročný pro ty, co jeli až v závěru, že se hodně bořilo v teplejším počasí. Třeba Slovák Žampa, který byl 28. po sjezdu, jel hned třetí slalom, vyletěl až na páté místo a dal vám tři sekundy. Vznikal tam i tento rozdíl?

Je tady strašné vedro a trať dostává hodně zabrat. Adam neměl co ztratit, jel na čisté trati a napálil to, což se mu povedlo. V tomhle slalomu je to hodně riskantní, ale on neměl co ztratit, na rozdíl ode mě. Ale to je kouzlo kombinace a mně se úplně nedaří ten finální krok někdy udělat. Pod tím tlakem jsem to tam nedokázal pustit.

Ondřej Bank nezvládl slalom a v superkombinaci skončil sedmý

Číst článek

Říkal jste, že to bude smutná oslava dobrého sedmého místa, ale když si vezmeme záhadnou nemoc, kvůli které jste byl na lůžku, zranění mnoha kostí, ramena, kolena, čelisti. Je to trošku vítězství?

Za pár hodin to budu hodnotit hodně pozitivně, teďka převládá zklamání. Já jsem tam ještě pár věcí zamlčel, těch problémů bylo fakt hodně. Je to hezké být tady a po sjezdu jsem byl takový naměkko.

Co jste zamlčel?

Výhřez plotýnky.

Jakou motivaci má Ondřej Bank do budoucna? Na kolika velkých akcích ho ještě uvidíme?

Nikdy moc neplánuju, takže jsem neplánoval ani tohle. Dokud mě to bude bavit, tak to budu dělat. Ale bavili jsme se o tom s partnerkou. Měl jsem tam něco nedokončeného, co mě nutilo a tlačilo do tréninku, to tam bohužel ještě zůstává.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme