Pražští strážníci vloni ušetřili 58 milionů. Investují do nových aut a uniforem

Městská policie v Praze vloni ušetřila necelých 58 milionů korun. Nejvíce získala na mzdách, protože ubyla místa ve vedoucích pozicích. Přesto je od září v ulicích o 170 strážníků víc. Ušetřené finance městská policie investuje do nových aut a další techniky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská policie Praha

Městská policie Praha | Foto: Tomáš Adamec

Nejvíc peněz budou strážníky stát nová vozidla. „S tím souvisí nadlimitní veřejná zakázka na autoopravy jako celek. Další z velkých zakázek jsou výstrojní součástky,“ říká ředitel pražské městské policie Eduard Šuster.

Zakázky na příští čtyři roky vypíše ještě letos. Další menší výběrová řízení budou také na drobnější techniku jako fotoaparáty, počítače, radiostanice či vybavení služeben.

Pražští strážníci před rokem vrátili drahé hummery i vznášedlo.

Strážníků od března přibude. Nejdřív na Praze 5, 6 a 7

Po lednové kampani na nábor nových strážníků přijala městská policie první zaměstnance. Od března by měli posílit pochůzkáře v Praze 5, 6 a 7.

Magistrát navíc bude dbát na to, aby přibylo hlídek i v centru metropole, především na Václavském náměstí.

„Tam to považuji za jednu z priorit, byť statistiky ukazují, že se situace významně zlepšila, tak vnímání těchto prostor mezi obyvateli i zahraničními médii ještě není takové, jak bych si přál, “ říká primátor Prahy Tomáš Hudeček z TOP 09.

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme