České sledge hokejisty mrzí po úvodní prohře v Soči zahozené šance

Čeští sledge hokejisté si na paralympijském turnaji zkomplikovali cestu mezi čtyři nejlepší celky. Na úvod totiž podlehli Norsku 1:2 po nájezdech. Výsledek je nepotěšil, za výkon se přitom stydět nemuseli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jediný gól do norské sítě zaznamenal Michal Geier

Jediný gól do norské sítě zaznamenal Michal Geier | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Moc dobře si uvědomovali, že právě úvodní duel na turnaji může mnohé naznačit o šancích na semifinále. Navíc si museli přivstat. Hrálo se už od půl desáté.

„Byl to zahajovací zápas, ze začátku jsme se trochu oťukávali. Nakonec z toho ale byl hezký zápas, který se musel divákům líbit. Bohužel jsme v něm neměli tolik pohody, abychom vypracované šance dokázali proměnit,“ litoval v útrobách haly Šajba gólman Michal Vápenka.

Přesně přitom vystihl průběh zápasu. V první třetině se oba týmy oťukávaly, po přestávce ale rozehrály tu pravou sledge hokejovou bitvu. Norský výběr se nejprve ujal vedení, po druhé přestávce ale sílil tlak českého týmu, který vyvrcholil vyrovnávací trefou Michala Geiera.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými sledge hokejisty mluvil po zápase s Norksem reportér Pavel Petr

„Pokusili jsme se vyhecovat, Michal trefil vingl jako z omalovánek. Měli jsme další čtyři nebo pět parádních šancí, ale nebyli jsme schopní puk do branky dotlačit,“ podotýká Vápenka.

Střelec jediné branky Geier pak zažíval smíšené pocity. Na jedné straně radost z gólu, na té druhé zklamání v zápase, který mohl českým sledge hokejistům pootevřít už na úvod semifinálové brány.

„Převládá spíše zklamání z výsledku. Chtěli jsme bod navíc, ale byli jsme rádi, že se nám vůbec podařilo vyrovnat. Nájezdy jsou pak hrou vabank,“ nechal se slyšet Geier.

Čeští sledge hokejisté zahájili paralympijský turnaj porážkou s Norskem

Číst článek

Gól českého týmu ale stál za to. Puk skončil v horním růžku branky. „Neletělo to tak, jak jsem chtěl, ale tenhle gól se podařil. Dostal jsem pěknou přihrávku zpoza branky,“ popisuje jediný střelec českého týmu.

Češi svého soupeře v závěru zápasu přestříleli. Vítězný gól ovšem nepřišel. Naopak samostatné nájezdy zvládli lépe Norové. „Jsou to velmi šikovní hráči, kteří umí oběma rukama. Umí si puk rychle prohodit, strašně špatně se čte, co hráč vymyslí,“ připustil Vápenka.

V nedělním ránu Češi vyjedou na led k utkání proti Švédsku. Důležitá bude především dobrá regenerace. „Každá hodinka dobrá, zvlášť když má někdo nějaké zranění. S běžnou únavou po normálním zápase se s tím popereme bez problémů,“ uzavřel český gólman.

Který z týmů lépe, to ukáže zápas začínající už v půl sedmé českého času. Švédsko v úvodním vystoupení na turnaji podlehlo Kanadě vysoko 1:10.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme