V play-out není o co hrát. Aspoň se připravíme na baráž, zní z Chomutova

O postupujících do play-off hokejové extraligy je jasno, stejně jako o tom, kdo půjde do baráže. Chomutovu to bylo jasné už dlouho, Kladno má definitivní jistotu až po závěrečném kole základní části. V šesti zápasech play-out, kde nastoupí také Litvínov a Karlovy Vary, už tedy není o co hrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutovský Vojtěch Kubinčák věří, že Piráti extraligu v baráži zachrání

Chomutovský Vojtěch Kubinčák věří, že Piráti extraligu v baráži zachrání | Zdroj: ČTK

„Slyšel jsem dokonce, že Vary požádaly, aby se to zrušilo. Pro nás to bude alespoň příprava před baráží, na kterou se už nyní soustředíme. Baráž musíme uhrát za každou cenu,“ dodává odhodlání svým spoluhráčům chomutovský útočník Vojtěch Kubinčák.

Ten si je vědom toho, že parta extraligových Pirátů má na to, aby nejvyšší soutěž udržela. „Věřím, že ukážeme nějakou kvalitu a že jsme lepší než Boleslav, nebo další prvoligové týmy. Bylo by smutné, když bychom to nedokázali. V tom případě by se ukázalo, že tady nemáme co dělat,“ nebojí se ostřejších slov Kubinčák.

Přehrát

00:00 / 00:00

V play-out není o co hrát, do baráže půjde Chomutov s Kladnem

Chomutov se na baráž může připravovat dlouho. I když mnozí považují již rozhodnuté play-out za zbytečné, další opora Severočechů David Hruška v tom problém nevidí.

„Tolik zápasů tam není, těch šest utkání není moc. Během čtrnácti dnů to bude odehrané, týmy si aspoň prodlouží sezonu. Nám to třeba ještě může pomoct, protože poté budeme ještě hrát,“ říká s 32 body nejproduktivnější hráč Pirátů.

I když Chomutov vytvořil rekord extraligy, když prohrál čtyřiadvacet zápasů za sebou, můžeme s tábora severočeského klubu stále slyšet optimistická slova.

Hokejisté Kladna se střelecky trápí, ale pro záchranu udělají maximum

Číst článek

„Už s tím nic neuděláme, musíme to hodit za hlavu. Nemá cenu se tím zabývat a trápit, hodně zápasů jsme ale prohráli o gól. Promlouval k nám generální manažer, což bylo pozitivní,“ dodává Hruška 37letý Hruška.

Času do baráže je ještě poměrně dost, systémem doma - venku začnou týmy na 11. až 14. místě bojovat od příštího týdne. Už teď je ale prostor vyhlížet soupeře pro baráž.

„Boleslav je asi jistá. I když v zápase s Benátkami, který jsem sledoval, měli nějaké problémy. Dvojice Olomouc s Jihlavou je už vyrovnanější, ale zřejmě rozhodne domácí prostředí a postoupí Olomouc,“ vyhlíží soupeře Hruška.

Brankář Kladna Lukáš Cikánek a obránce Tomáš Kaberle | Foto: ČTK

Kladenští musí být pozitivní

Druhým barážovým týmem je Kladno. S definitivní platností o tom sice rozhodlo až poslední kolo, Středočechům bylo ale dlouho jasné, že jejich šance je pouze teoretická. Stejně jako chomutovští, chce podpořit optimismus i kladenský obránce Tomáš Kaberle.

„Musíme se hlavně připravit na poslední zápasy, nikdo si nebude namlouvat, že by se v posledním zápase něco zachránilo. Víme ale, že výkon dobrý nebyl, musíme být všichni pozitivní. Hádky nikomu nepomůžou, všichni vědí, v jaké situaci jsme,“ nechal se slyšet zkušený obránce.

Kaberle také ví, jak se bude se svými spoluhráči připravovat. „Existují videa ze zápasů soupeřů, uvidíme, jakým systémem hrají. Je to skupina o udržení, ale pro nás je to takové play off. Co jsem ale slyšel, tak tyhle zápasy jsou horší,“ uzavřel Kaberle.

Kladenští Rytíři nastoupí k prvnímu zápasu play-out v úterý doma proti Litvínovu, poslední Chomutov hraje v Karlových Varech.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme