Zlatý Maslák a bronzový Kudlička se v Sopotech podporovali přímo na dráze

Večer snů prožili čeští atleti na halovém mistrovství světa. Po deseti letech z něj přivezou díky Pavlu Maslákovi zlatou medaili a bronz navíc přidal v dramatickém souboji tyčkařů Jan Kudlička. Čtvrtkař Maslák se navíc v Sopotech prosadil ve sprinterské disciplíně mezi borci ze Spojených států a Karibiku a po vyhlášení si pak mohl s úsměvem prohlížet svůj zlatý suvenýr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtkař Pavel Maslák se zlatou medailí z halového mistrovství světa

Čtvrtkař Pavel Maslák se zlatou medailí z halového mistrovství světa | Zdroj: Reuters

„Jó, líbí se mi, i když musím přiznat, že už jsem viděl hezčí, ale tahle je nejcennější no,“ smál se čerstvý halový mistr světa.

Však si také zlatou medaili za čas 45,24 sekundy zasloužil. Rychleji totiž běžel v evropské historii už jen Němec Schönlebe a i na jeho čas si Pavel Maslák před finále trochu myslel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlatou a bronzovou medaili v jeden den získali na atletickém HMS Maslák s Kudličkou

„Včerejší den tomu trochu napovídal. Je to hodně rychlé, ale doufal jsem ještě v cíli, že by to mohlo být rychlejší, ale nebylo. Trochu jsem překopl první dvoustovku. Vyhrál jsem, super,“ radoval se těsně po doběhu český sprinter.

Maslák je známý tím, že si před závody hodně věří a netrpí žádnou velkou nervozitou, ale pomoci mu mohl na dálku i tyčkař Jan Kudlička, který bezprostředně před startem čtvrtky zdolal 580 centimetrů. A nakonec to byl skok bronzový.

Jan Kudlička na atletické dráze v Sopotech oslavuje třetí příčku | Foto: Reuters

„Samozřejmě ten výkon je stejně hodnotný jako mistr světa, bohužel, ale dopadlo to tak, jak mělo. Je to loterie, je to tyčka, takže zaplaťpánbůh za třetí místo a 580 centimetrů,“ těšil se Jan Kudlička z osobního rekordu a velké světové medaile, přestože za vítězným Řekem Filippidisem a Němcem Mohrem skončil pouze na pokusy.

Jednou z příčin jeho úspěchu podle něj byla i správná taktika.

„Udělali jsme dobře, že jsme vynechali 555cm, protože se tam ti kluci strašně trápili. Jestli člověk skočí 555 nebo 560cm, to už je jedno. Byl jsem rád, že to vyšlo na první pokus. Nicméně přišla delší pauza a bylo z toho 575cm až na třetí pokus a tvrdší tyč. Je to buď anebo. Stačí mít stojany o 2cm špatně a spadne to,“ oddechl si bronzový medailista z halového světového šampionátu Jan Kudlička.

Jakub Kanta, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme