Podle chomutovské opozice ovlivňují hazard ve městě bývalí kmotři ODS

Opozice v severočeském Chomutově chce zakázat hazard na celém území města. Někteří zastupitelé totiž mají obavu z toho, že za jednou z městem povolených heren stojí dva bývalí vlivní kmotři ODS. Vedení Chomutova odmítá, že by vyhlášku o regulaci hazardu připravilo přímo na míru právě této herně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herna, videoterminál (ilustrační foto)

Herna, videoterminál (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Četl jsem v novinách, že mají existovat dvě herny, ve kterých figuruje známý pan Novák, takže já mám pocit, že nitky vedou až na radnici,“ řekl před jednáním zastupitelstva v Chomutově rozčílený obyvatel pan Vladimír.

Alexander Novák je bývalý starosta Chomutova, který si ve vězení opykává trest za korupci. Podle zjištění Českého rozhlasu jsou Novák společně s dalším bývalým kmotrem ODS Patrikem Oulickým napojeni na společnost W.G.G., která provozuje kasino v západočeské Aši.

Loni Chomutov zakázal herny po celém městě s výjimkou dvou bývalých krytů civilní obrany, které jsou ve správě města. V jednom z krytů ale už od roku 2012 provozuje hernu právě společnost W.G.G. Chomutovská opozice proto podezírá vedení města z toho, že regulace hazardu byla spíš likvidací konkurence pro stávající dvě herny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spor mezi chomutovskou opozicí a vedením radnice kvůli hazardu sleduje reportér Jan Beneš

„Pan primátor řekl, že došlo k částečné regulaci. A já se ptám, k částečné regulaci čeho? Tady došlo jen k částečné regulaci konkurence. Konkurence se zničila, aby se vyhláškou hazard a zisky z něj nacpaly do kapes jen určité skupiny lidí,“ prohlásil na jednání zastupitelstva opoziční zastupitel z hnutí Pro Chomutov Přemysl Rabas.

Vedení města se ale nařčení brání. Primátor Chomutova za ČSSD Jan Mareš tvrdí, že nevěděl o možném propojení bývalých kmotrů ODS s firmou, která v městských prostorách provozuje hazard.

„Pro mě to je překvapení, není to určitě šťastná věc. Vedení města řeší naplnění usnesení z roku 2013, a to je ukončení stávajících nájemních vztahů v těch dvou provozovnách a zajištění řádného výběrového řízení na nového nájemce,“ uvedl.

Kdy město vybere nového provozovatele hazardu do jediných dvou magistrátem povolených heren, není jasné. Chomutovští zastupitelé ustanovili pracovní skupinu, která má do května navrhnout, co s hazardem v Chomutově do budoucna.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme