Britský vicepremiér a lídr euroskeptiků se utkali v debatě o odchodu země z EU

První ze dvou živých debat o britském setrvání v Evropské unii vyhrál podle diváků a posluchačů předseda euroskeptické Strany pro nezávislost Spojeného království Nigel Farage. Soupeřem mu na rozhlasové stanici LBC byl vicepremiér a předseda liberálních demokratů Nick Clegg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda euroskeptické Strany pro nezávislost Spojeného království Nigel Farage (vlevo) se na rozhlasové stanici LBC utkal v debatě s vicepremiérem a předsedou liberálních demokratů Nickem Cleggem

Předseda euroskeptické Strany pro nezávislost Spojeného království Nigel Farage (vlevo) se na rozhlasové stanici LBC utkal v debatě s vicepremiérem a předsedou liberálních demokratů Nickem Cleggem | Zdroj: Reuters

Knokaut v debatním ringu se nekonal, ale soudě podle hlasování v médiích a ohlasů na sociálních sítích vyhrál na body lídr strany UKIP Farage. Ten zahnal vicepremiéra Clegga do defenzivy hlavně v otázkách imigrační politiky.

„Nejen, že nemáme kontrolu nad kvantitou přistěhovalců, ale ani nad kvalitou lidí, kteří k nám přijíždějí,“ hřímal Farage.

„Teď říkáme lidem z Indie nebo Nového Zélandu, kteří mají potřebné dovednosti, že k nám nemohou přijet, protože musíme nechat týdně prostor pro 4000 imigrantů z jižní a východní Evropy," upozornil.

Nick Clegg kontroval tím, že přistěhovalci ze zemí Evropské unie britské ekonomice v posledních letech výrazně pomohli. Během deseti let prý do ní přinesli v přepočtu skoro 750 miliard korun.

Lídr liberálních demokratů několikrát zopakoval, že předčasné referendum a neuvážený odchod z Evropské unie by pro Británii mohly mít zničující důsledky.

Jiří Hošek, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme