V případě dalších incidentů hřiště sami zavřeme, říká majitel Baníku Petr Šafarčík

Fotbalovému Baníku hrozí uzavření hlediště. Když se do konce roku budou na Bazalech opakovat výtržnosti jako v zápase se Spartou, odehraje ostravský klub dvě utkání bez fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel Baníku Ostrava Petr Šafarčík

Majitel Baníku Ostrava Petr Šafarčík | Zdroj: ČTK

Pokud ale jeho funkcionáři splní svůj slib, disciplinární komise znovu trestat ani nebude muset.

„Při zápasech, kdy budou do Ostravy přijíždět fanoušci do sektoru hostů, snížíme kapacitu stadionu o 4000 míst. To znamená, že rozšíříme nárazníkovou zónu o všechny sektory L1 až L3. Navíc s městskou policií Ostrava a s městem Ostrava zvýšíme bezpečnost na samotném stadionu,“ vyjmenovává majitel Baníku Petr Šafarčík některá opatření, která na Bazalech plánuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Majitel Baníku Ostrava Petr Šafarčík chce zvýšit bezpečnost na stadionu a snížit jeho kapacitu

Pokud zaberou, ušetří tím disciplinární komisi práci. Ale ani kdyby tyto kroky nefungovaly, nebude zapotřebí žádný postih z Fotbalové asociace. Ostravský klub by se totiž prý potrestal sám.

„Pokud by se měl v kterémkoliv zápase jakýkoliv takovýto incident opakovat, tak sami navrhneme hlavnímu delegátovi a rozhodčímu utkání, aby byl zápas ukončen a kontumován v náš neprospěch. Sami pak na další zápasy uzavřeme hřiště pro diváky.“

A od tohoto kroku by prý Petr Šafarčík neustoupil ani v případě, že by šlo o zápasy a body důležité nebo dokonce rozhodující v boji o ligovou záchranu.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme