Fotbalisté Bayernu a Barcelony zachraňovali ve čtvrtfinále Ligy mistrů remízu

Fotbalisté Bayernu Mnichov v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů remizovali na hřišti Manchesteru United 1:1 a vytvořili si lepší pozici do domácí odvety. Stejný výsledek uhrálo Atlético Madrid v prvním španělském čtvrtfinálovém souboji v Barceloně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bastian Schweinsteiger zařídil Bayernu remízu na půdě Manchesteru United

Bastian Schweinsteiger zařídil Bayernu remízu na půdě Manchesteru United | Zdroj: Reuters

Diváci na stadionu Old Trafford v Manchesteru se radovali už po čtyřech minutách, jenže gólu Welbecka předcházel podle sudího faul na stopera Bayernu Martíneze.

O další vzruch se postaral po půlhodině hry Robben, jehož střelu vytěsnil mimo tři tyče domácí gólman De Gea. Ve 40. minutě mohl Bayernu zasadit úder do šatny Welbeck, který samostatný únik zakončil nepovedeným lobem, jež skončil v rukavicích brankáře Neuera.

Po změně stran se už mohli fanoušci „Rudých ďáblů“ radovat. V 58. minutě si na rohový kop Rooneyho naskočil kapitán Vidič, jehož hlavička zapadla přesně k tyči.

Čtvrtfinalisté Ligy mistrů mají velké zisky, ale také dluhy

Číst článek

United se ale z vedení radovali jen necelých deset minut, Mandžukič ve vápně sklepl Schweinsteigerovi, který poslal míč neomylně pod břevno.

A obhájce trofeje mohl nakonec odjet z Manchesteru i s vítězstvím. Robbenova střela ale prosvištěla jen pár centimetrů vedle tyče a devět minut před koncem projela přihrávka Ribéryho po brankové čáře, na míč ale nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.

V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Schweinsteiger, který tak bude v odvetě v Mnichově Bayernu chybět.

Barcelona v úvodním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů remizovala s Atlétikem 1:1 | Foto: Reuters

Atlético mohlo ve španělském souboji Barcelonu zaskočit už po pěti minutách. Po nepovedeném odkopu gólmana Pinta našel Turan v pokutovém území Villu, který branku těsně minul. Na opačné straně uchránil madridský celek od inkasovaného gólu Godín, který na poslední chvíli zastavil střelu Iniesty.

V nastavení prvního poločasu sice brankář Bracelony Pinto střelu Villy zlikvidovat dokázal, ovšem v 57. minutě už kapituloval. Diego, který v první půli vystřídal zraněného kanonýra Diega Costu, tvrdou střelou zpoza šestnáctky poslal míč do šibenice.

Domácí ale zbraně nesložili, po hodině hry ještě strážce branky Atlétika Courtois vyškrábl mimo tři tyče pokus Xaviho, ovšem v 71. minutě ani on vyrovnání nezabránil. Kombinační akce Barcelony skončila přihrávkou Iniesty na Neymara, který uspěl střelou ke vzdálenější tyči.

Katalánci měli i další šance, jenže jak Iniesta, tak čtyři minuty před koncem i Messi si vylámali zuby na brankáři Courtoisovi, který Atlétiku uhájil příznivý výsledek do domácí odvety.

Úvodní čtvrtfinálové zápasy fotbalové Ligy mistrů:

Manchester United - Bayern Mnichov 1:1 (0:0)
Branky: 58. Vidič - 67. Schweinsteiger. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Valencia - Schweinsteiger, Mandžukič, Martínez. ČK: 90. Schweinsteiger. Diváci: 75 199.
Sestavy:
Manchester: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidič, Büttner (74. Young)- Fellaini, Carrick, Giggs (46. Kagawa) - Valencia, Rooney, Welbeck (85. Hernández). Trenér: Moyes.
Bayern: Neuer - Rafinha, Martínez, Boateng, Alaba - Lahm, Schweinsteiger - Robben, Kroos (74. Götze), Ribéry - Müller (63. Mandžukič). Trenér: Guardiola.

FC Barcelona - Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Branky: 71. Neymar - 56. Diego. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Alba, Iniesta - Koke, Gabi, Arda Turan, Juanfran, Diego, Sosa. Diváci: 79 941.
Sestavy:
Barcelona: Pinto - Alves, Piqué (12. Bartra), Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fábregas (68. Sánchez) - Neymar, Messi, Iniesta. Trenér: Martino.
Atlético: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís - Gabi, Tiago - Arda Turan (78. C. Rodríguez), Villa (71. Sosa), Koke - Diego Costa (29. Diego). Trenér: Simeone.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme