První z nových mostů nad dálnicí D1 už slouží řidičům

Přes nový most na dálnici D1, který spojuje obce Studený a Děkanovice nad modernizovaným úsekem na 71. kilometru, projeli první řidiči. Stavba vyšla na 18 milionů korun a protáhla se na devět měsíců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba nového mostu na D1

Stavba nového mostu na D1 | Foto: Eva Kézrová | Zdroj: Český rozhlas

„Byla provedena technická pochůzka, která konstatovala, že není problém pro uvedení do provozu. Starý most musel ustoupit kvůli průjezdnímu profilu nové dálnice, která se rozšiřuje o 75 centimetrů na každé straně a starý most by nevyhovoval,“ říká stavbyvedoucí Borek Růžek ze stavebního sdružení Colas a Porr. Nejnáročnější podle něj bylo právě bourání mostu, kdy se musel na dálnici přerušit provoz.

Místní si oddychli. K doktorovi nebo na poštu do spádové obce Dolní Kralovice už nemusí jezdit složitou 16kilometrovou objížďkou. Ta přinesla problémy i místnímu zemědělskému družstvu, které potřebovalo dopravit na pole zemědělskou techniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po novém mostě se projela i redaktorka Věra Hájková

„Za mostem máme 150 hektarů, které musíme osít a samozřejmě sklidit. Čím dál se na pole jede, je to horší, dražší,“ vysvětlil předseda družstva Jiří Dědič.

Kvůli rozšíření dálnice D1 se loni bouralo celkem devět mostních nadjezdů a děkanovický byl jediný, po kterém vedla silnice třetí třídy. Nový most proto chtěli stavbaři postavit do zimy. Vinou drobných problémů při dostavbě se to ale nestihlo.


Zvětšit mapu

Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme