Lev míří do finále KHL, stačí naposledy porazit Jaroslavl

Hokejisté pražského Lva mohou dnes slavit historický úspěch. V semifinálové sérii vedou nad Lokomotivem Jaroslavl 3:0 a pokud ho porazí i napočtvrté, postoupí do finále Kontinentální ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikelis Redlihs z Lokomotivu Jaroslavl (vlevo) se pokouší vyzrát na Patrika Zackrissona

Mikelis Redlihs z Lokomotivu Jaroslavl (vlevo) se pokouší vyzrát na Patrika Zackrissona | Zdroj: ČTK

Jednoznačný průběh série je překvapivý, vždyť Jaroslavl vyřadila cestou do finále dva velké favority, Dynamo Moskva a Petrohrad. Trenérské duo Lva Jalonen, Sýkora ale své hráče na duely s ruským týmem skvěle připravilo a hráči dokázali taktiku dodržet.

V zápasech se Lvem působí propracovaný defenzivní systém Lokomotivu jako neúčelný a Pražané v každém zápase dokázali skórovat. Brankář Petri Vehanen navíc ve třech zápasech dostal jediný gól. A také proto je možné, že tenhle zápas bude v semifinálové sérii poslední.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Jaroslavli se Lvem rozebírala Hanka Shánělová s Petrem Kadeřábkem

„Dávám tomu tak 60 procent. Ono opravdu vyhrát ten poslední potřebný zápas bývá hrozně složité a hráči Lva budou mít určitě v hlavách, že jsou, ve většině případů, blízko největšímu úspěchu kariéry a to může být svazující,“ připomíná hokejový expert Radiožurnálu Petr Kadeřábek.

„Navíc Lokomotiv není jen parta nějakých nazdárků a loučit se se sezónou domácí prohrou, to se jim nebude chtít,“ dodává.

Ve druhé série mezi Magnitogorskem a Ufou jsou zatím odehrána tři utkání a po nich vede Metalurg i s Janem Kovářem v sestavě 2:1 na zápasy. Další duel je na programu zítra v Ufě.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme