Slávisté se baví i mimo fotbal, před derby šli do divadla

Fanoušci fotbalové Slavie neprožívají jednoduché období, po starostech ekonomických sužují sešívané i sportovní strasti, takže jeden z nejslavnějších klubů v Česku bojuje o záchranu v první lize. Před derby si ale fanoušci našli jinou zábavu a vydali se do divadla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo Minor v Praze

Divadlo Minor v Praze | Foto: Filip Jandourek

Kulturní akce Odboru přátel Slavie Praha pomohly sešívaným přežít složitá období v dřívější minulosti. Nadšenci Martin Krob a Miroslav Pomikal tradici společných akcí fanoušků obnovují a společná návštěva představení "Klabzubova jedenáctka" je jednou z takových aktivit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S fanoušky Slavie navštívil divadelní představení i Jaroslav Plašil

Slávistům chybí peníze, kvalitní hráči, výsledky, ale nechtějí se připravit o humor. Často říkají, že jejich údělem je trpět a dokážou se svými neúspěchy bavit.

Příkladem jde předseda Klubu přátel Slavie Martin Krob, který před představením použil čtvrt roku starý projev. „Za týden začíná liga. Něco mi říká, že start v Olomouci bude stát za to,“ připomněl Krob v nadsázce zápas, který Slavia prohrála 5:1.

V divadelní hře "Klabzubova jedenáctka" figurují sešívaní jako mistři a jejich porážka ve finále domácího šampionátu s rodinným týmem z malého města je prvotřídní senzací. Dnes jsou slávisté v situaci, kdyby jejich zaváhání s klubem nadšených amatérů snad ani nevzbudilo žádný velký ohlas.

Lukáš Vala vede děkovačku při divadelním představení pro Odbor přátel Slavie | Foto: Jaroslav Plašil

Vožná by se Slavii hodily prosté rady chalupníka Klapzuby. „‘Nandejte jim to.‘ Někdy je to jednoduché a na poslední kola to budeme potřebovat,“ ví jeden z účastníků divadelního představení sportovní ředitel pražské Slavie Karol Kisel.

Lukáš Vala alias Strašák je vůdcem slávistických Ultras ze severní tribuny. V divadle seděl v první řadě a závěrečná děkovačka byla v jeho režii. „Byl to nezvyk, ale strašně mě to bavilo, protože se tu sešly osobnosti kulturního života, ale i obyčejní slávisté,“ těšilo Lukáše Valu.

Slavia je věčná, takže nemůžeme propadnout do propadliště dějin,“ je přesvědčen jeden z nejvěrnějších fanoušků fotbalové Slavie Jan Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme