Čeští hokejoví junioři porazili Kanadu a zahrají si o titul mistrů světa proti USA

Česká hokejová reprezentace do 18 let se poprvé v historii dostala do finále mistrovství světa. Svěřenci Jakuba Petra ztratili v průběhu semifinálového zápasu proti Kanadě vedení 3:0, ale nakonec vyhráli v prodloužení 4:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů z gólu. Zleva: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina a Tomáš Vincour

Radost českých hokejistů z gólu. Zleva: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina a Tomáš Vincour | Zdroj: ČTK

Český tým se dostal do vedení hned ve druhé minutě, když se po přihrávce Jakuba Vrány prosadil Michael Špaček. Stav 1:0 vydržel až do 28. minuty, když se z ostrého úhlu od mantinelu přesně trefil Vrána.

Za dalších 5 minut prohrával favorit ze zámoří už 0:3. Přečíslení 2 na 1 výborně sehráli Radek Veselý s Jiřím Smejkalem a druhý jmenovaný dal gól. Pak ale Kanada zabrala. Ještě ve druhé třetině snížila na 1:3 a ve třetí části dokonce vyrovnala.

Přehrát

00:00 / 00:00

S manažerem hokejové reprezentace Slavomírem Lenerem mluvil po první třetině zápasu Štěpán Pokorný

V prodloužení ale měli více šancí Češi. Nejdřív měl zajímavou šanci Kaše, po něm dal Vrána tyč a v 67. minutě nakonec rozhodl David Kaše, který využil zaváhaní kanadského obránce. Ve finále světového šampionátu narazí Češi ve finské Lappeenrantě na tým USA.


Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Lappeenrantě (Finsko):


Semifinále:

ČR - Kanada 4:3 v prodl. (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. M. Špaček (J. Vrána), 28. J. Vrána (M. Špaček, Zbořil), 33. Smejkal (Veselý), 67. D. Kaše - 35. Barzal (Audette, Quenneville), 46. Hicketts (Bleackley), 53. Audette (Barzal)
Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Wehrli (Švýc.) - Malmqvist (Švéd.), Penkivech (USA)
Vyloučení: 3:2, využití: 0:1
Diváci: 1603

USA - Švédsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky: 4. Matthews, 28. Hitchcock, 49. Larkin, 60. Eichel - 3. G. Franzén

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme