Stávka zaměstnanců metra znovu narušila dopravu v Londýně

Zavřené stanice metra, přeplněná nástupiště těch otevřených, ulice ucpané auty a autobusy. Tak to od rána vypadá v Londýně, kde znovu přerušili práci někteří zaměstnanci metra. Až do zítřejšího večera protestují proti plánu vedení na zrušení jízdenkových pokladen, čímž by o práci přišlo na 950 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka londýnského metra komplikuje situaci řadě cestujících

Stávka londýnského metra komplikuje situaci řadě cestujících | Zdroj: ČTK

„Stávka mě opravdu zaskočila, nemůžu tomu uvěřit. Byl jsem tu na fotbale a teď nevím, jak se dostat na letiště Heathrow, odkud mi letí spoj do Newcastlu,“ popisuje bezradný mladík.

Několik lidí se sice pustilo do debaty se členy stávkujícího Odborového svazu RNT, nic vážného se ale zatím nestalo.

„Mě protest nepřekvapil, požadavky stávkujících podporuju. Pro mě to dnes obnášelo půlhodinovou procházku parkem na nejbližší zastávku autobusu,“ říká další cestující.

Protest potrvá až do středečního večera. Pokud se obě strany nedohodnou, bude se stávka příští týden opakovat. Tentokrát by ale Odborový svaz RNT práci přerušil až na 72 hodin.

Jiří Hošek, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme