Za parkování v jihlavské nemocnici lidé nově zaplatí 10 korun za hodinu

Parkování v areálu jihlavské nemocnice už není zdarma. Ode dneška lidé platí na ploše u Vrchlického ulice. Hodina stojí 10 korun. Zpoplatnění dalších ploch bude následovat během dvou týdnů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Placené parkoviště

Placené parkoviště | Foto: Ladislav Bába

Najít místo u nemocnice, především uvnitř areálu, není jednoduché, a to i přesto, že jich v poslední době značně přibylo.

Nemocnice tak chce zajistit místo pacientům a zabránit v celodenním odstavení aut návštěvníkům Jihlavy, nebo těm, kteří sem jezdí pracovat.

Z lidí, kteří dnes přijeli do nemocnice na vyšetření a které Český rozhlas oslovil, zatím nikdo neměl problém si parkování zaplatit. Naopak věřili, že opatření pomůže.

„Kdykoliv sem jedeme, ať už s dětmi nebo sami s manželem, nikdy nemůžeme zaparkovat. Dnes se mi to po dlouhé době podařilo přímo u areálu, jinak stojíme vždy v okolí. Já si to určitě ráda zaplatím, abych se postavila blízko,“ svěřila se Lada Hladká z Třebíče.

Za týden se bude platit také za malé parkoviště u bývalé pohotovosti. „Další týden, od května, se zpoplatní kompletně celé parkoviště, které je v areálu nemocnice na výjezdu z ulic U Cvičiště a Rantířovská,“ dodává mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Na parkovištích, kam je přímý vjezd z Vrchlického ulice, bude první půlhodina zdarma. Na plochách v areálu to tak nebude. Řidiči si přes ně zkracovali cestu, a proto se tam bude platit i za průjezd.

Nové značky také zakazují stání u silnic v areálu. Pokud je někdo poruší, hrozí mu odtažení.

Petr Palovčík, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme