U boxu chci zůstat, mám obrovské zkušenosti, tvrdí Lukáš Konečný

Soubojem o titul mistra světa s Američanem Peterem Quillinem ve Washingtonu se český boxer Lukáš Konečný rozloučí s úspěšnou profesionální kariérou. A co ho dovedlo až na úplný boxerský vrchol?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boxer Lukáš Konečný se stal mistrem světa

Boxer Lukáš Konečný se stal mistrem světa | Foto: Filip Jandourek

„Určitě psychika. Myslím si, že všechno je o duševnu, mentální stránce a o tom, co jsem měl dané výchovou v rodině,“ říká Konečný, který má za sebou v ringu nespočet těžkých soubojů, a to i o profesionálního mistra světa.

Tenhle titul už měl jako prozatímní držitel. Přitom sám se nepovažuje za boxera nadaného od boha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nikdy jsem nebyl velký talent, říká před svým posledním zápasem v kariéře boxer Lukáš Konečný

„Nikdy jsem nebyl velký talent. Nebyl jsem nějak rychlej, nějak silnej, ale nikdy jsem se nevzdal. Makal jsem, přidával si na tréninku a tak podobně," popisuje Lukáš Konečný cestu, jak se propracoval k úspěchům.

Proti Quillinovi, který ještě v profesionálním ringu neprohrál, to bude jeho poslední duel v kariéře, poprvé ve Spojených státech amerických a za asi největší odměnu, kterou kdy dostal.

Odhadem přes tři miliony korun, z nich část dostane manažer jeho německé stáje a také trenér. Lukáš Konečný ale nespoléhá jen na peníze vydělané v ringu a dávno se připravuje na život po aktivní kariéře.

„Dělám už manažera, promotéra, mám vlastní restauraci. Už i trénuju a určitě zůstanu u sportu, který dělám celý život od osmi let a mám obrovské zkušenosti. Ale nejsem si jistý, jestli mě to ideálně uživí, tak zůstanu i u podnikání,“ říká ke své, teď už blízké, budoucnosti pětatřicetiletý profesionální boxer Lukáš Konečný.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme