Nic nevypustíme, tvrdí soupeři týmů ohrožených pádem z fotbalové ligy

Před posledním kolem Gambrinus ligy stále není jistý ani jeden tým, který se s nejvyšší soutěží rozloučí. Budou to dva ze čtveřice Slavia, Bohemians, Olomouc a Znojmo. Třináctou Slavii dělí od posledního Znojma jen tři body a Bohemians jsou za ní o jeden, Olomouc o dva body. Všechna ohrožená mužstvo přitom nastoupí proti soupeřům, kteří už nemají o co hrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 3. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Baník Ostrava hrané 3. srpna v Plzni. Michal Ďuriš z Viktorie Plzeň (uprostřed) a Nenad Dedič (vlevo) a Benjamin Vomáčka, oba z Baníku Ostrava.

Utkání 3. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Baník Ostrava hrané 3. srpna v Plzni. Michal Ďuriš z Viktorie Plzeň (uprostřed) a Nenad Dedič (vlevo) a Benjamin Vomáčka, oba z Baníku Ostrava. | Zdroj: ČTK

„Nikomu nevysvětlíme, že jsme se svezli s touto ostudou a dvakrát prohráli s týmy, které nutně potřebují vyhrát,“ řekl po posledním kole naštvaný trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Jeho tým prohrál v Příbrami a potom i doma s Bohemians, přičemž Jablonci už o nic významného v soutěži nešlo, kdežto jeho soupeř se díky těmto výhrám v prvním případě zachránil, ve druhém se udržení přiblížil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci ve spodních patrech tabulky nejvyšší fotbalové soutěže sleduje reportér ČRo Jan Kaliba

I kdyby hráči tyto zápasy, lidově řečeno, „neodevzdali“, jak naznačil Skuhravý, těžko o tom přesvědčí kohokoli, kdo by je podezíral. Teď se v podobně choulostivé situaci ocitají fotbalisté čtyř týmů, které nastoupí proti ohrožené čtveřici.

„Je to jako každý jiný zápas. Oni hrají o udržení, ale my budeme hrát, pro nás se nic nemění,“ dušuje se brankář Plzně Matúš Kozáčik, že si už jistý vicemistr nechce uříznout ostudu porážkou v Ďolíčku a pak čelit podezření, že pomohl domácím Bohemians k záchraně ne úplně náhodou.

Podobně nevděčná pozice čeká také fotbalisty Baníku, kteří hostí Slavii a také ona se výhrou v Ostravě zachrání bez ohledu na ostatní výsledky. Na ty bude naopak čekat Znojmo, pokud se mu podaří v Jihlavě porazit pražskou Duklu, která na jaře prohrála už s několika ohroženými týmy.

Budou hrát o peníze, čest a slávu

Osud Olomouce, která potřebuje selhání jednoho z vršovických mužstev a zároveň sama uspět, mají v rukou hráči už s jistotou čtvrtého Liberce.

„Olomouc hraje o holý život, ale my hrajeme o své peníze, čest a slávu. Byl jsem v cizině a ani v Turecku by se nad tím nikdo nepozastavoval. Hrajeme za sebe, vybojovali jsme poháry a chceme to potvrdit. Nebudeme se na sebe v sobotu večer koukat, že jsme neodevzdali maximum,“ tvrdí obránce Liberce Jan Rajnoch.

„Odmítáme veškeré spekulace a do zápasu s Olomoucí jdeme na více než sto procent, stejně jako každý zápas,“ slibuje liberecký stoper.

Rozhodne se ale přímo na hřišti a veškerá podezření jak jeho tým, tak i Plzeň, Dukla a Baník zaženou jedině vítězstvím nebo aspoň remízou. Rozuzlení fotbalové ligy Český rozhlas nabídne v pořadu S mikrofonem za sportem, výkop všech osmi utkání 30. kola je v sobotu v 18 hodin.

Hráče Znojma a Olomouce čekají veledůležité zápasy 30. kola fotbalové ligy. K udržení naděje na záchranu musí vyhrát | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme