Táborští zastupitelé odmítli obnovu Sokolské plovárny

Obnova Sokolské plovárny v Táboře se odkládá. V tuto chvíli to vypadá, že letní sezóna 2015 je ohrožena. Lidé si tak zřejmě pro rekreaci u vody budou muset najít jiné místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koupaliště

koupaliště | Foto: Jan Rosenauer

Plovárna v současné době slouží jako staveniště. Jsou tam stavební stroje a firmy na ní dočasně ukládaly vytěžené bahno z vodní nádrže Jordán, které tam vysychalo před odvozem skládku.

Plán byl takový, že se Sokolská plovárna po skončení projektu odbahnění Jordánu uvede do původního stavu. Projekt obnovy nádrže bude završen k poslednímu červenci, následně měly začít práce na plovárně tak, aby byla lidem sloužila už příští rok, tedy v sezoně 2015.

Přestože vše bylo předjednáno v koalici, která má pohodlnou většinu hlasů, a záměr včetně způsobu financování schválila i rada města, nezískal projekt v zastupitelstvu dostatečnou podporu.

ČSSD má výhrady k financování akce

Sociální demokraté, kteří jsou ve vedení města společně s TOP 09 a Táborem 2020, celou věc nejspíš přehodnotili. Na zastupitelstvu měli výhrady právě ke způsobu financování akce, ačkoliv ho před tím nerozporovali.

Možnost, že by se obnova Sokolské plovárny stihla dokončit do jara příštího roku, teoreticky ještě existuje. Rozhodnout o tom může ale pouze zastupitelstvo, které se ale sejde až za měsíc. A rozhodovat bude právě čas.

Musí se vyhlásit výběrové řízení, pak vybrat firmu a provést úpravu plovárny. Je tedy otázkou, zda se to všechno ještě dá stihnout tak, aby se lidé mohli příští rok na Sokolské plovárně koupat.

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme