Sto pracovních míst vznikne v Poličce, průmyslová zóna se rozroste o nový areál

Ve městě Polička na Svitavsku vznikne sto nových pracovních míst. Vytvoří je firma vyrábějící stroje na vyfukování plastů, které město prodalo pozemky v průmyslové zóně. Novou výrobní halu začne stavět letos v létě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polička - radnice

Polička - radnice | Foto: Martin Karlík

Město Polička podepsalo smlouvu o prodeji území v průmyslové zóně Na Vyšehradě s firmou vyrábějící stroje na vyfukování plastů.

Stávající prostory v Poličce-Bořinách nejsou už pro firmu dostatečně velké, proto se rozhodla pro výstavbu nové výrobní haly a kanceláří.

Tisková mluvčí radnice Naděžda Šauerová podotýká, že podpisu smlouvy předcházela náročná jednání. Město muselo v krátkém čase zajistit nejen výkup patnácti pozemků od 25 vlastníků.

„Nezbytné bylo i zajištění přeložky hlavního přívodu vody do Poličky, dobudování komunikace a zajištění přívodu elektrické energie. Nutné je i přemístění sochy sv. Antoníčka na jiné místo. Socha bude zároveň zrekonstruována,“ popsala Šauerová.

Stavět by se mělo začít letos v létě a firma se plánuje přestěhovat na začátku roku 2015. Areál s rozlohou 43 tisíc metrů čtverečních bude největší stavbou v průmyslové zóně.

Anna Jadrná, Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme