Když mi jízda vyjde, mám šanci, věří před ME vodní slalomář Jiří Prskavec

Na mistrovství Evropy vodních slalomářů se začíná závodit. Češi budou ve Vídni z loňského šampionátu obhajovat čtyři medaile, včetně té úplně nejcennější. Nejprestižnější kategorii kajakářů totiž před rokem v Krakově vyhrál Jiří Prskavec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec loňské mistrovství Evropy vyhrál (ilustrační foto)

Jiří Prskavec loňské mistrovství Evropy vyhrál (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Tlak si nemůžu připouštět. Špička je tak velká, že kdybych si ho připouštěl, tak už nikdy medaili mít nebudu,“ říká úřadující mistr Evropy Jiří Prskavec.

Jednadvacetiletý talent se evropský titul pokusí obhájit svým obvyklým způsobem - dravou jízdou na hraně rizika.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zahájení ME vodních slalomářů sledoval ve Vídni reportér ČRo Jan Suchan

„Kajak je tak vyrovnaný, že tam tu jízdu musím poslat. Když mi vyjde, mám šanci mít medaili, když mi vyjde suprově, tak obhájím zlato. Ale budu rád za finále,“ uvědomuje si úřadující vítěz ME.

První krok musí Jiří Prskavec, stejně jako třeba také Vavřinec Hradilek nebo Štěpánka Hilgertová, udělat dnes. Už v devět hodin ráno totiž začínají kvalifikační jízdy.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme