Zemřel bývalý fotbalista Alfredo Di Stéfano. Osudným mu byl infarkt

Fotbalový svět zasáhla během vrcholícího mistrovství světa hodně smutná zpráva. Ve věku 88 let zemřel dnes legendární držitel dvou Zlatých míčů Alfredo di Stefano. Bývalá hvězda Realu Madrid už v sobotu den po svých narozeninách utrpěla infarkt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva symboly Realu Madrid. Cristiano Ronaldo a Alfredo Di Stéfano během předávání Zlaté kopačky v roce 2011_1857921076_GM1EA760FZ201_RTRMADP_2_SOCCER-SPAIN-DI-STEFANO.JPG

Dva symboly Realu Madrid. Cristiano Ronaldo a Alfredo Di Stéfano během předávání Zlaté kopačky v roce 2011_1857921076_GM1EA760FZ201_RTRMADP_2_SOCCER-SPAIN-DI-STEFANO.JPG | Zdroj: Reuters

„Děkujeme ti náš milý Alfredo di Stéfano za to, že jsi přispěl k tomu, aby se Real Madrid stal nejoblíbenějším a nejobdivovanějším klubem na světě,“ rozloučil se s legendou Realu v emotivním projevu prezident klubu Florentino Peréz.

Autor téměř 400 profesionálních branek utrpěl infarkt na ulici nedaleko stadionu Santiaga Bernabeua při odchodu z restaurace. Di Stéfanovy životní funkce selhaly a podařilo se je obnovit až po osmnáctiminutové resuscitaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejkomplexnější fotbalista všech dob prožil hvězdnou kariéru, na mistrovství svět si ale nikdy nezahrál

Bývalý čestný předseda Realu Madrid utrpěl selhání oběhového a dýchacího systému. Jeho stav navíc komplikovala cukrovka.

Di Stéfano byl klíčovou postavou madridského velkoklubu v dobách jeho největší slávy. Na přelomu padesátých a šedesátých let vyhrál Bílý balet pětkrát za sebou Pohár mistrů evropských zemí. Muž, který je označován za nejkomplexnějšího fotbalistu historie, svoji kariéru ukončil v Espanyolu Barcelona.

Stejně jako měnil Rodák z Buenos Aires klubovou příslušnost, střídal i reprezentační dresy. Postupně nastupoval za Argentinu, Kolumbii a Španělsko, za které nastřílel v 31 zápasech 23 branek.

Blonďatý šíp, jak byl přezdíván, si ani jednou nezahrál na mistrovství světa. Největší příležitost měl v roce 1962, tehdy ale Španělé jeli domu dříve, než se Di Stefáno uzdravil. O 4 roky dříve se Španělé na šampionát nekvalifikovali a v roce 1954 neměl povolení za svoji třetí vlast nastoupit. V roce 1950 ještě jako Argentinec doplatil na to, že jeho země účast v turnaji odmítla.

Do Španělska přichází projevy soustrasti z celého světa. S hvězdou a osobností světového fotbalu se fanoušci budou moct naposledy rozloučit na stadionu Santiaga Bernabeua v úterý od 10:30.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme