Fotbalista Jankulovski nechtěl z Wimbledonu, z výkonu Kvitové byl nadšený

Zahrál si na fotbalovém Euru i na světovém šampionátu, komentuje Ligu mistrů. Teď ho ale mnohem víc pohltilo dění na kratším trávníku a menším hřišti. Někdejší reprezentant i hráč slavného AC Milán Marek Jankulovski sledoval zblízka vítěznou wimbledonskou jízdu Petry Kvitové jako jeden z hostů v boxu staronové šampionky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jankulovski (za Kvitovou) si užíval triumf z lóže české tenistky

Jankulovski (za Kvitovou) si užíval triumf z lóže české tenistky | Zdroj: ČTK

„Byl jsem tu minulý týden na první kola. Přinesl jsem trochu štěstí, tak se mi vůbec nechtělo zpátky. Bohužel jsem měl nějaké povinnosti a musel jsem domů,“ líčil Jankulovski.

Uprostřed turnaje musel na otočku za lamančský průliv, ale závěrečné zápas už si ujít nenechal. Včetně toho posledního, který bez váhání vyměnil za atraktivní práci.

„Za dva dny jsem letěl zpátky. Měl jsem jít do studia komentovat čtvrtfinále mistrovství světa, ale to šlo stranou. Tohle byl pro mě neskutečný zážitek, těžko srovnatelný s něčím,“ říká Marek Jankulovski, který prý kvůli zdravotním potížím ani tenis pořádně hrát nemůže, ale má ho rád.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Plašil zastihl ve Wimbledonu krom tenistů i vítěze fotbalové Ligy mistrů

A také o něm i leccos ví. Třeba to, že se tenista na rozdíl od fotbalisty pere s problémy sám. „Ve fotbale máte celý tým, lavičku, může se prohodit, střídat. V tenise je sice také trenér a tým, ale ten těžko může dát nějakou radu. Tady je to jen na ní, nedá se to s tím srovnat.“

„Ve fotbale vedete 2:0 a už myslíte na další zápas. Tady jsem viděl pár zápasů, které vypadaly jednoznačně, ale nakonec to dopadlo úplně jinak.“

V případě finálového zápasu Petry Kvitové to jasné bylo a jasné také zůstalo, i díky skvělému výkonu, který ocenil i prý tenisový laik Marek Jankulovski.

„Nemělo to chybu, všechny údery jí vyšly. Viděl jsem první dva zápasy, pak s Williamsovou, potom jsem odjel na víkend domů a sledoval jsem to z domova. Úplně jsem se do toho vžil, že i kdybych nejel domů, tak by si toho nevšimli. Koukal jsem na tenis, pak na fotbal a za dva tři dny jsem jel zpátky. Je to souhra náhod že i já měl čas,“ usmíval se Jankulovski.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme