Uklizená Kutná Hora a zajímavý přivýdělek, studenti se opět účastní projektu Zelené město

Na čtyři desítky studentů pomáhají s kultivací Kutné Hory a blízkého okolí. V letních měsících si tak mohou přivydělat. Mladí lidé v zelených tričkách vytrhávají plevel, prořezávají keře, opravují stezky nebo čistí komunikace. Projekt Zelené město sponzoruje soukromá společnost, která má v Kutné Hoře továrnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akce Zelené město v Kutné Hoře, studenti, brigádníci, úklid, práce

Akce Zelené město v Kutné Hoře, studenti, brigádníci, úklid, práce | Foto: Michal Trnka

Zájem mezi kutnohorskými studenty o akci Zelené město je stále vysoký. Odpovídá tomu i počet přihlášených studentů.

Každý rok se proto na začátku prázdnin o placenou brigádu losuje. Jen čtyřicet školáků dostane příležitost pracovat v jednom ze dvou turnusů.

„Jejich úkolem je sběr odpadu, úprava zeleně, nátěry laviček. Každoročně nám pomůžou, je to na Kutné Hoře a jejím okolí vidět,“ vysvětluje ředitel kutnohorských Technických služeb Jan Jäger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak probíhají v Kutné Hořeúklidové práce, zjišťoval Michal Trnka

Najít si o prázdninách přivýdělek je stále velmi obtížné, i proto je o tuto placenou brigádu takový zájem. Nejen peníze, ale třeba i kamarádi zlákali Kryštofa, aby se projektu zúčastnil.

„Je to dobře placená brigáda a hlavně je to v přírodě, takže nemusím být přes prázdniny zavřený doma, to mě nudilo. Tady je to zdravější, mám tu kamarády. Kromě brigády je to i dobrá příležitost, jak se zabavit,“ dodává Kryštof.

Akce Zelené město v Kutné Hoře, studenti, brigádníci, úklid, práce | Foto: Michal Trnka

Michal Trnka, Anna Jadrná, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme