Jana Pechanová se vrací k plavání, pojede už na srpnové ME v Berlíně

Česká plavkyně Jana Pechanová v náručí s roční dcerou Pavlínkou ohlásila exkluzivně pro Radiožurnál svůj plavecký comeback. Několikanásobná medailistka z evropských šampionátů by se ráda představila právě už letos v srpnu na mistrovství Evropy v Berlíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Pechanová s roční dcerou Pavlínou na domácím MČR v Podolí

Jana Pechanová s roční dcerou Pavlínou na domácím MČR v Podolí | Foto: Michal Jurman

„Přišla jsem se podívat na závody a dnes se plave nejdelší ženská trať, možná to vypadá, že jsem se přišla podívat na konkurenci. Když se podívám na výsledky čtyřstovky, tak to vypadá, že bych se vešla do finálové rozplavby,“ odhaduje Jana Pechanová.

Třiatřicetiletá plavkyně získala divokou kartu pro účast na ME v Berlíně. „Na 5 kilometrů intervalovou metodou, takže nebude mít žádné výhody, že se za někým poveze. Poplave sama na sebe,“ říká trenér Rostislav Vítek.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janou Pechanovou mluvil v pražském podolí reportér ČRo Michal Jurman

„Docela mě mrzí, že to není někde ve vlnách, protože by se mohl rozdíl smazat,“ lituje jinak usměvavá plavkyně.

Návrat po dvou letech je už je téměř jistý. „Definitivní to ještě není, ale počítat s tím asi můžete,“ směje se rodačka z Rakovníka.

Důvodem pauzy byla dcera Pavlínka, která včera oslavila první narozeniny. „Je to časově náročné. Když přijedu večer domů, tak musím fungovat celou noc. Když nejsem doma, tak musím zajistit, aby bylo o Pavlínku postaráno,“ popisuje strasti mateřství dvojnásobná účastnice olympijských her.

Pro srpnové ME nemá velké ambice „Nepojedu tam s tím, že si přivezu medaili. Ale kdyby pár holek přede mnou špatně obeblulo bójku, tak se bránit nebudu. Hlavní cíl, proč se vracím, je olympiáda,“ prozrazuje 9 žena vytrvalostního závodu v Londýně.

Z návratu je nadšen i trenér. „Dělal jsem vše proto, aby se vrátila. Prosil jsem ji hned, jak porodila. Budu rád, když zaplave nějaký solidní výsledek a připraví se na olympijskou desítku,“ těší se Rostislav Vítek.

Nyní čeká plavkyni další příprava. „Lituju, že nedělám sport, který je o vteřinách, ale o hodinách. Ale vybrala jsem si to a musíme dřít,“ uzavírá Jana Pechanová.

Jana Pechanová s reprezentačním trenérem dálkových plavců Rostislavem Vítkem | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme