Chci odjíždět s osobním rekordem, přeje si překážkářka Rosolová

V české atletice má pověst všeuměla. Na nejrůznějších šampionátech si řekla svými výkony o medaile v dálce, na čtyřstovce, ve štafetě, úspěšně zkoušela i víceboj. V Curychu na ME bude Denisa Rosolová obhajovat stříbro v běhu na 400 metrů překážek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velkou medailovou nadějí bude Denisa Rosolová

Velkou medailovou nadějí bude Denisa Rosolová | Zdroj: ČTK

Před dvěma roky druhá v Helsinkách, v současnosti druhá v evropských tabulkách za Britkou Childovou. Že by návrat do stejné řeky?

„Nezlobila bych se, ale soupeřky měsíc nezávodily a nevím, v jaké jsou formě. Budu spokojená, když budu odjíždět s co nejlepším časem, nejlépe s osobákem. Může se stát cokoliv, jsou to tři běhy, takže uvidíme,“ nechce předbíhat Rosolová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chci odjíždět s co nejlepším časem, nejlépe s osobákem, říká před startem ME v Curychu Denisa Rosolová

Česká atletka patří nejen do už zmíněné kategorie všeumělů, ale od svých sedmnácti let i ke stálým, a zpravidla i úspěšným, účastníkům vrcholných atletických akcí.

Letos si však po nešťastném pádu v semifinále čtvrtky na halovém mistrovství světa v Sopotech vytrpěla své.

„Jeden pád zapříčinil spoustu zranění. Od naprasklé čéšky po silný zánět v kolenou, pak pochroumané rameno a skončilo to streptokokem. Doufám, že už jsem všechno zažehnala a jsem připravená a zdravá.“

Dosavadní sbírka cenných kovů ze světových a evropských mistrovství všech věkových kategorií by osmadvacetiletou atletku opravňovala k otevření menšího klenotnictví - tři zlaté, stejný počet stříbrných a čtyři bronzové medaile.

Mistrovství Evropy v atletice celé přenášíme na webu

Číst článek

V dobrém slova smyslu naplňuje, co si představujeme za termínem - bojovnice. Už léta platí, že na vrcholných akcích na rozdíl od mnoha jiných dokáže Rosolová prodat, co natrénovala.

„Zatím to tak bylo, tak to musím třikrát zaklepat. Snad to bude takhle pokračovat dál,“ věří Rosolová. Přání, pod které by se jistě podepsali všichni čeští příznivci atletiky.

Miroslav Augustin, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme