Tenista Lukáš Rosol si v Kitzbühelu zahraje čtvrtfinále

Český tenista Lukáš Rosol postoupil na turnaji v Kitzbühelu do čtvrtfinále, když ve 2. kole porazil domácího Andrease Haidera-Maurera 6:3, 7:6. Zopakoval tak svůj výkon z roku 2012, kdy se také dostal mezi nejlepších osm.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol si díky úspěšnému vystoupení v Davis Cupu polepšil ve světovém žebříčku ATP

Lukáš Rosol si díky úspěšnému vystoupení v Davis Cupu polepšil ve světovém žebříčku ATP | Foto: Česká sportovní / Karel Tejkal

Rosol se opět mohl opřít o své vynikající podání. V prvním setu povolil soupeři pouze jeden brejkbol, ale ten dokázal ve druhém gamu odvrátit.

Hned v další hře naopak získal soupeřovo podání, což se mu podařilo i v deváté hře první sady, kdy byl proměněný brejkbol zároveň setbolem.

Ve druhém setu měl dlouho navrch Haider-Maurer, který se dostal do brejku ve třetím gamu a výhodu získaného podání si držel až do desáté hry.

V té si Rosol vypracoval jeden brejkbol, který však dokázal získat a vyrovnal. Set tak dospěl až do tiebreaku a v něm se více dařilo českému daviscupovému reprezentantovi. Vyhrál ho 7:4, když proměnil hned první mečbol.

Ve čtvrtfinále se Lukáš Rosol střetne s Argentincem Máximo Gonzálezem. Ten se dostal do hlavní soutěže z kvalifikace a s Rosolem se ještě nikdy neutkali.

Tenisový turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 485.760 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Rosol (3-ČR) - Haider-Maurer (Rak.) 6:3, 7:6 (7:4), M. González (Arg.) - Ramos (Šp.) 6:4, 6:4.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme