Očekávání jsou velká, je to výzva, říká nový kouč Manchesteru United Van Gaal

Po jedné z nejhorších sezon by se rád v té následující vrátil Manchester United mezi fotbalovou elitu. A pomoct by k tomu měl jeho nový trenér Louis van Gaal. Ten před pár dny dovedl nizozemskou reprezentaci ke třetímu místu na mistrovství světa, teď už se ale koncentruje na novou výzvu v anglickém klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Manchesteru United Louis van Gaal

Nový trenér Manchesteru United Louis van Gaal | Zdroj: Reuters

„Musím se adaptovat na tenhle velký klub. Nebude to jednoduché, ale udělám maximum. Když se ohlédnete za mojí dosavadní kariérou, můžete vidět, co jsem vyhrál. Budoucnost ukáže, jestli to můžu dokázat znovu,“ říkal na oficiálním představení Van Gaal.

V minulosti třeba ovládl s Ajaxem Amsterdam Ligu mistrů, s Bayernem Mnichov jednou získal německý a s Barcelonou dvakrát španělský titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

V klubu věří, že Van Gaal vrátí United zpátky na fotbalové výsluní

„Pokaždé je mojí vyzvou být první, ale je to závislé na tom, jaký bude soulad mezi hráči a trenérem,“ poznamenal nizozemský kouč.

Bude se snažit uspět víc než David Moyes, který po odchodu slavného Sira Alexe Fergusona nevydržel na lavičce United ani jednu sezonu. Momentálně je anglický tým na turné ve Spojených státech, kde si může Van Gaal začít tvořit představu o kádru.

„Moje metoda je pokaždé stejná. Samozřejmě znám jejich hru, ale nevím, jak budou vypadat pod mým vedením. Takže nejdřív je chci poznat, co dokážou, a potom bych možná uvažoval o získání dalších fotbalistů,“ podotýká Van Gaal.

Dvě nové posily už nizozemský trenér schválil, když na Old Trafford zamířili anglický obránce Luke Shaw a španělský záložník Ander Herrera.

Ať už ale postaví Van Gaal tým, jak chce, musí ho vrátit mezi nejlepší. A to nejen v Anglii.

„Jde o velkoklub známý po celém světě, v loňské sezoně ale Manchester United skončil sedmý, takže po sportovní stránce největším klubem nebyl. Když jsem byl v Číně, nebo teď v Brazílii, tak lidé mluví o Manchesteru United. To je rozdíl proti tomu, když jsem vedl nizozemský tým. Jsou tu velká očekávání a je to obrovská výzva. A kvůli tomu jsem si tenhle klub vybral,“ dodal Van Gaal.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme