Pražský okruh je po ranní tragické nehodě opět částečně průjezdný

U Cholupického tunelu na Pražském okruhu nedaleko Radotínského mostu se stala dnes ráno vážná nehoda, při níž jeden člověk zemřel a čtyři lidé utrpěli zranění. Doprava směrem na dálnice D1 i na D5 se zcela zastavila. Směrem k plzeňské dálnici se auta opět rozjela před devátou hodinou, směrem k dálnici D1 byl před jedenáctou hodinou uvolněn levý jízdní pruh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba pražského dálničního okruhu

Stavba pražského dálničního okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Příčinou nehody, která se stala v půl sedmé ráno, je zřejmě přejetí do protisměru. Polský řidič kamionu, který prorazil svodidla, při nehodě zahynul. Čtyři lidé byli lehce zraněni.

Provoz ve směru na D5 byl obnoven před devátou hodinou, ve směru na D1 se podařilo ve tři čtvrtě na jednáct obnovit provoz v levém jízdním pruhu. Pro středový a pravý jídní pruh zřejmě potrvá uzavírka nejméně do 14 hodin.

Hasiči už likvidují uniklé provozní kapaliny a havarovaná vozidla. Také překládají náklad z havarovaného kamionu, který vezl margarín.

Doprava směrem na dálnici D5 je vedena po objízdné trase přes ulice Strakonická a K Barrandovu. I ty jsou nyní ucpané a s kolonami.

Původní informace hovořily o tom, že havarovaly dva kamiony, jedno nákladní a dvě osobní auta, ukázalo se ale, že šlo o dva kamiony a dvě osobní auta.

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana byl jeden z kamionů s přívěsem po havárii natolik zdevastovaný, že se zdálo, jako by na místě havarovalo celkem pět aut.

ČTK, Petra Hosenseidlová, Kateřina Prachařová, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme