České basketbalistky se chystají na MS. Po roce znovu s Evou Vítečkovou

Už za měsíc se české basketbalistky vydají na světový šampionát do Turecka. A v silné sestavě. Vedle tradičních opor Jany Veselé nebo Ilony Burgrové se navíc do týmu vrátila po roční pauze nejlepší hráčka uplynulé sezóny Eva Vítečková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobře naladěná Eva Vítečková se opět zapojila do přípravy reprezentačního výběru

Dobře naladěná Eva Vítečková se opět zapojila do přípravy reprezentačního výběru | Foto: Pavel Petr

„Eva Vítečková je neuvěřitelným přínosem do hry jakéhokoliv týmu ať na klubové či reprezentační úrovni. Minulý rok nám chyběla. Je střelkyní a hráčkou, na kterou se můžeme spolehnout,“ říká na adresu své spoluhráčky Ilona Burgrová.

Stálice v podkošové sestavě národního týmu ví dobře, o čem mluví. Eva Vítečková třikrát startovala na olympijských hrách, v roce 2005 se stala evropskou šampionkou a o pět let později na mistrovství světa slavila v Karlových Varech s českou reprezentací stříbrné medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po roční pauze se k národnímu týmu vrátila Eva Vítečková

„Jde i o přínos lidský. Hráčské kvality Evy jsou ale ohromné. Mít v týmu tak kvalitní hráčku, to je jistota,“ pochvaluje si návrat na křídle hrající opory USK Praha trenér Lubor Blažek.

Pauza prý Vítečkové, jejíž předností je střelba ze střední a větší vzdálenosti, prospěla.

„Myslím si, že jsme udělali správně, když nereprezentovala na mistrovství Evropy, protože únava u ní byla velká. Vše proběhlo tak, jak jsme se dohodli,“ doplňuje Lubor Blažek.

Trenér reprezentace Lubor Blažek | Foto: Pavel Petr

Sama Eva Vítečková se na znovu zapojení k reprezentaci těšila. Našla ale obměněný a také výrazně omlazený kádr. „Bylo to jiné. Až jsem si někdy připadala, že jsem u reprezentace hrozně dlouho nebyla, a ne jen jeden rok,“ přiznala.

Příprava s národním týmem v letním období má navíc ještě jedno podstatné plus.

„Reprezentace je dobrá nejen kvůli tomu, že můžu reprezentovat Českou republiku. Volno mezi sezonami je dlouhé, takže spousta hráček je ráda, že může takhle vyplnit svůj volný čas a připravit se zároveň na další sezonu,“ dodala Eva Vítečková.

České basketbalistky nyní čeká v rámci přípravy na mistrovství světa v Turecku domácí karlovarský turnaj. Od úterý do čtvrtka se postupně utkají s Koreou, Srbskem a Kanadou.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme