Kandidát na prezidenta Diviš: podnikatel a bývalý sportovní redaktor

Přečtěte si profil kandidáta na prezidenta Karla Diviše, podnikatele a bývalého sportovního redaktora. Má podporu občanů.

profil Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Diviš

Karel Diviš | Zdroj: Profimedia

Datum a místo narození: 24. března 1976, Česká Lípa.

Vzdělání: Vystudoval obor matematika a management na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy a ekonomii se specializací na kapitálové trhy na Fakultě sociálních věd. Právě tam pokračoval i v doktorátu, který získal v oboru ekonomie.

Den s kandidátem: Do prezidentské arény vypustili Krakena a ten bude bojovat, říká po návratu Diviš

Číst článek

Rodina: Rozvedený, z manželství má dva syny.

Kariéra: Mezi lety 1995–2016 působil jako redaktor sportovní redakce České televize, zúčastnil se například Zimních olympijských her ve Vancouveru v roce 2010.

V roce 2001 založil a dodnes šéfuje technologické firmě IDC-softwarehouse, která stojí například za portálem letuska.cz, provozuje datové centrum, zabývá se outsourcingem IT služeb, vývojem softwarů na zakázku nebo projektů především v soukromé zdravotní péči. Je také spoluzakladatelem e-learningové platformy cybersec.cz.

Kandidatura: Kandidaturu ohlásil v lednu 2022. Označuje se za občanského kandidáta, pro svou podporu se proto snažil sehnat 50 tisíc podpisů. Patří mezi kandidáty, kteří na začátku listopadu deklarovali, že mají dostatečnou podporu, podle jeho slov se mu podařilo nasbírat 60 tisíc podpisů.

Kampaň si financuje sám a ke sběru podpisů využil i placených brigádníků, jak informovala například ČTK: „Kromě sběru podpisů přes podporovatele využíváme i placených brigádníků v terénu. Jejich odměna činí 40 korun za získaný podpis,“ uvedla Divišova asistentka Renáta Plšková.

Kandidaturu podpírá i svým působením v charitativních projektech. Uvádí například spolupráci s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové. A je i členem charitativního fotbalového týmu osobností REAL TOP Praha.

pik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme