Rooney, Neymar i Owen v dřevěné boudě. Fotograf z Tanvaldu shromáždil stovky fotbalových dresů

Rooney, Neymar, Mario Gomez - takoví fotbalisté se do Česka jen tak nedostanou, ale v dřevěné boudě v Tanvaldu má nadšený sběratel jejich originální dresy.

Tanvald Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Hoffmann s jedním z nejcennějších kousků ze své sbírky

Jaroslav Hoffmann s jedním z nejcennějších kousků ze své sbírky | Foto: David Nyč

Právě v oné dřevěné boudě vedle domu je Jaroslav Hoffmann nejspokojenější. Chodí tam hrát na kytaru a zároveň se může kochat nejvzácnějšími kousky ze své sbírky fotbalových dresů.

„Sběratelská cena je podle mě nevyčíslitelná,“ říká Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

V dřevěné boudě v Tanvaldu jsou Rooney, Neymar i Michael Owen. Tedy aspoň jejich dresy

Celkem jich nasbíral už 276. „Už jsem měl tolik podpisů, že jsem si říkal, co s nimi budu dělat? Tak jsem začal sbírat dresy. V boudě je zlomek, zbytek mám doma ve skříních. Myslel jsem si, že až děti zmizí z baráku, udělám si síň slávy, ale tam se napakovala moje žena, takže nemám šanci,“ směje se.

Mezi nejcennější dresy patří reprezentační dres Michaela Owena, rudý dres Manchesteru United patřící Robinu van Persiemu, chybět nemůžou ani Neymar nebo Mario Gomez za Bayern Mnichov. „Jednou jsem si ho zkusil vzít a půl hodiny jsem ho nemohl sundat. Jsem trošku objemnější,“ směje se Jaroslav Hoffmann.

Sběratelskou perlou je dres Waynea Rooneyho. „Byl ještě zelený od trávy. Mám ho od Pavla Královce. Jsem kamarád s rozhodčími, každý mi nadává, ale vozí mi dresy z venku,“ vysvětluje muž známosti, díky kterým se dostane ke sběratelským skvostům. DNA fotbalových hvězd ale nemá, všechny dresy prošly pračkou.  

Druhou možností je výměna třeba za fotografie, protože sám Jaroslav Hoffmann je fotografem na volné noze s přístupem na ligové stadiony.

„Dřív jsem jim dělal fotky a řekl, ať mi nedávají peníze a po sezoně mi dají dres. Jasně, že spousta mi nic nedala. Třeba Tomáši Řepkovi jsem dal fotky třeba za dva tisíce a on se divil, že je musí platit. Asi myslel, že je mám zadarmo. Ale kdyby mi dal dres každý, mám jich milion,“ říká.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme