Dynamo si vybojovalo sedmý zápas. Pardubice porazily Třinec 6:3

Hokejisté Dynama Pardubice porazili v šestém zápase čtvrtfinále třinecké Oceláře 6:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas v Třinci. Čtyřmi body se zaskvěl 18letý Martin Kaut.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odpor Ocelářů definitivně zlomil čtvrtý gól Antonína Duška

Odpor Ocelářů definitivně zlomil čtvrtý gól Antonína Duška | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

I šestý zápas čtvrtfinálové série mezi Pardubicemi a Třincem skončil domácím vítězstvím. Po výhře 6:3 Dynamo srovnalo čtvrtfinále na 3:3, rozhodující sedmý souboj se odehraje v neděli po páté hodině v třinecké Werk Areně.

Zastupitelé Pardubic odmítli prodej hokejového klubu. Prozatím zůstává majoritním vlastníkem město

Číst článek

Dynamo své první šance ještě nevyužilo, ale v první třetině bylo výrazně střelecky aktivnější. Na konci 13. minuty předjel Martin Kaut Petružálka a propálil Šimona Hrubce, druhý gól přidal o dvě a půl minuty z dorážky Ján Sýkora.

Za hosty sice rychle vstřelil kontaktní gól Martin Adamský, jenže místo honby za vyrovnáním se Ocelářům hrubě nevyvedla druhá třetina. Třetí gól Východočechů dal Patrik Poulíček, v polovině zápasu ujel Antonín Dušek a bekhendovým blafákem nejen zvýšil na 4:1, ale také vyhnal Šimona Hrubce z branky.

Náhradník Ocelářů Martin Hamerlík udržel čisté konto jen 45 sekund, než ho ranou do šibenice překonal David Tomášek. Pardubice vedly po 40 minutách 5:1.

Ve třetí třetině musel Třinec ustát dvě oslabení, jenže pak šli na trestnou lavici dva hráči Pardubic. Hamerlík poprvé odbruslil z branky a Oceláři hráli v šesti proti třem. Jejich první branku ještě rozhodčí kvůli vysoké holi neuznali, jenže o chvíli později snížil na 2:5 Svačina.

Třetí branku Třince přidal Jakub Petružálek a Pardubice čekalo ještě těžkých 12 minut. Východčeši ustáli oslabení i několik power-play soupeře. Při té poslední Martin Kaut svým druhým gólem potvrdil výhru Dynama 6:3 Martin Kaut. 18 letý útočník zakončil zápas se čtyřmi kanadskými body.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme