Zacha dvěma góly pomohl Bostonu k vyrovnání rekordu NHL, bodovali i další Češi

Hokejisté Bostonu zdolali díky dvěma gólům Pavla Zachy na svém ledě New Jersey 2:1 a 62. výhrou v základní části vyrovnali rekord NHL. Lídr soutěže navázal na výkony Detroitu (1995/96) a Tampy Bay (2018/19). David Pastrňák asistoval u rozdílové trefy Zachy, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, Ondřej Palát přihrál na jediný gól Devils. Tomáš Hertl skóroval za San Jose, které doma podlehlo Edmontonu 1:6.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bostonu Pavel Zacha při utkání s New Jersey

Útočník Bostonu Pavel Zacha při utkání s New Jersey | Zdroj: Reuters

Radek Faksa pomohl asistencí k výhře Dallasu 2:1 po nájezdech nad Vegas. Přihrávku si připsal i Jakub Vrána, ale se St. Louis podlehl na ledě Minnesoty 3:5. Z českých gólmanů chytal v sobotu jen Petr Mrázek, který pustil sedm branek z 31 střel při prohře Chicaga 3:7 v Seattlu.

Zacha působil v New Jersey od sezony 2015/16 až do loňského léta, kdy byl vyměněn do Bostonu. Český útočník se proti svému bývalému zaměstnavateli vytáhl.

Pastrňák se pod jubilejní výhru Bostonu podepsal asistencí, v dresu poražených bodoval Vrána

Číst článek

Ve druhé minutě otevřel skóre v přesilové hře tečí a v čase 4:44 zvýšil na 2:0, když bekhendem dorazil Pastrňákovu střelu. Zacha tak zaokrouhlil počet vstřelených branek v sezoně na dvacet, což se mu v základní části NHL povedlo poprvé v kariéře.

„Je pozitivní, jak hraje ve všech třech pásmech a jak dobře brání,“ vyzdvihl Montgomery. Kouč se rozplýval i nad vyrovnáním rekordu.

„Je vždy speciální, když se váš tým takhle zapíše do historie. Rekord je odrazem jednoho slova - tým. Kluci tvrdě makají jeden za druhého,“ podotkl. Bostonu zbývají ještě tři zápasy základní části, ve kterých může rekord i překonat.

New Jersey snížilo v sedmé minutě brankou Jespera Bratta ze sólového úniku. U jeho trefy asistovali Palát a Jack Hughes, který vyrovnal klubový rekord Patrika Eliáše v počtu bodů za sezonu (96).

Hertl upravil skóre v osmé minutě střelou z předbrankového prostoru na 1:1. Zbytek zápasu ale patřil Edmontonu. Vedení vrátil kanadskému klubu Connor McDavid, který v utkání vstřelil dvě branky, na jednu nahrál a přehoupl se přes hranici 150 bodů (64+87). Tuto metu překonal naposledy Mario Lemieux v sezoně 1995/96.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme