Hokejisté Floridy porazili Tampu a odmítli vyřazení z play-off, Winnipeg slaví postup do čtvrtfinále NHL

Hokejisté Floridy porazili v pátém utkání prvního kola play-off NHL Tampu Bay 4:1 a odvrátili hrozbu vyřazení, Panthers prohrávají 2:3 na zápasy. K postupu se přiblížili hráči New York Islanders, kteří v pátém duelu zdolali Pittsburgh 3:2 ve druhém prodloužení a získali postupový mečbol. Winnipeg zvládl i čtvrtý duel s Edmontonem a podruhé ve své novodobé historii postoupil do druhého kola.

New York (Aktualizováno: 9:23 25. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český obránce Floridy Panthers Radko Gudas (uprostřed) slaví se spoluhráči gól do sítě Columbusu

Hokejisté Floridy slaví | Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Florida nezachytila vstup do utkání a od první minuty prohrávala, Lightning poslal do vedení Ross Colton. Od druhé třetiny však měli domácí Panthers navrch.

Sestřih ze zápasu Florida - Tampa:

V 37. minutě otočil na 2:1 Mason Marchment a v třetí části přidali hráči Floridy další dva góly, čímž stanovili konečné skóre.

Radko Gudas odehrál v dresu domácích bezmála 21 a půl minuty a připsal si 10 hitů. Za Lightning nastoupili obránce Jan Rutta a Ondřej Palát, ani jeden z nich nebodoval.

Další zápasy

Hokejisté New York Islanders zvládli pátou bitvu s Pittsburghem a přiblížili se postupu přes vítěze základní části Východní divize.

Sestřih ze zápasu Pittsburgh - NY Islanders:

Ostrované zdolali Penguins i přes značně nižší střeleckou aktivitu, domácí vyslali na Ilju Sorokina o dvaadvacet puků více než newyorčané na Tristana Jarryho. Vítěznou branku Islanders vstřelil v čase 80:51 Josh Bailey.

Montreal nezvládl první domácí utkání v letošním ročníku Stanley Cupu, Torontu podlehl 1:2. Maple Leafs vyhráli podruhé za sebou a otočili stav série na 2:1 ve svůj prospěch. Vítěznou branku nejlepšího týmu Severní divize po základní části vstřelil Morgan Rielly.

Sestřih ze zápasu Montreal - Toronto:

Winnipeg ve čtvrtfinále

Hokejisté Winnipegu díky gólu Kylea Connora ze 107. minuty porazili Edmonton 4:3 ve třetím prodloužení, sérii vyhráli 4:0 a postoupili do druhého kola play off NHL.

Jets zvládli i čtvrtý duel s Edmontonem a podruhé ve své novodobé historii postoupili do druhého kola. Edmonton na totéž čeká od sezony 2016/17, kdy v semifinále Západní konference podlehl Anaheimu 3:4 na zápasy.

Sestřih z postupového zápasu Winnipeg - Edmonton:

1. kolo play off NHL:

Severní divize - 3. zápas:

Montreal - Toronto 1:2. Stav série 1:2.

Východní divize - 5. zápas:

Pittsburgh - New York Islanders 2:3 ve druhém prodl. Stav série 2:3

Centrální divize - 5. zápas:

Florida - Tampa Bay 4:1. Stav série 2:3.

Západní divize - 5. zápas:

Vegas - Minnesota 2:4. Stav série 3:2.

Severní divize - 4. zápas:

Winnipeg - Edmonton 4:3 ve třetím prodl. Konečný stav série 4:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme