Když nezopakujeme výkon z posledního zápasu, pojedeme domů, varuje před utkáním s Mexikem brazilský kouč Tite

Na mistrovství světa ve fotbale sice začala vypjatá vyřazovací část, ale v brazilském táboře vládne pohoda. Jeden z favoritů turnaje dává při každé příležitosti najevo, jak moc si šampionát užívá.

Samara Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ať už brazilský tým přijede do jakéhokoliv města, před hotelem na něj čeká dav fanoušků a vytvoří tam menší párty. Stejně tomu bylo i teď před osmifinále v Samaře proti Mexiku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když nezopakujeme výkon z posledního zápasu, pojedeme domů, varuje před utkáním s Mexikem brazilský kouč Tite

Jako by si brazilská reprezentace nepřipouštěla tlak, pod kterým je jako jeden z favoritů šampionátu. Třeba trenér Tite chtěl odpovídat dál na otázky novinářů, i když zástupce FIFA už tiskovou konferenci ukončil.

„Doufám, že tým v osmifinále proti Mexiku zopakuje výkon z posledního zápasu. Když ne, pojedeme domů, protože soupeř má dobrý tým,“ řekl Tite.

Brazilská reprezentace je v Rusku vůči fanouškům a novinářům maximálně otevřená. Trenér klidně zveřejnil, že zraněný obránce Marcelo ještě není schopný odehrát celý zápas. A třeba páteční trénink v Soči probíhal na té straně hřiště, kde stáli fotografové. Spíš je přitom zvykem, že hráči jsou od novinářů co nejdál.

Novináři tak zblízka viděli, jak si útočník Neymar radši hraje s míčem nebo dělá legrácky pro kamery, i když ostatní v tu chvíli cvičili s masážními válci. Pozorně to z tribuny sledoval i novinář Andrew Ernest Downie z Reuters, který už dvacet let žije v Brazílii.

„Pro brazilský tým je důležité, že se zlepšuje každým zápasem. Trenér tvrdí, že mistrovství světa je proces, kdy se musíte neustále posouvat. Myslím, že přesně tohle se zatím daří."

Osmifinále proti Mexiku začíná v Samaře v pondělí v 16.00 na iROZHLAS.cz můžete jeho průběh sledovat online.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme