Hokejisté Švédska rozstříleli Spojené státy 6:0 a můžou stále obhájit mistrovský titul

První semifinále mezi Švédskem a Spojenými státy bylo celkem jasnou záležitostí pro skandinávský tým. Ten si své vítězství 6:0 pojistil především ve druhé třetině, kdy se jeho hráči trefili třikrát během tří minut. Švédy čeká ve finále vítěz utkání mezi Kanadou a Švýcarskem, které se hraje od 19:15 a na serveru iROZHLAS ho můžete sledovat online.

Kodaň (Aktualizováno: 17:33 19. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápase mezi Švédskem a USA

Zápase mezi Švédskem a USA | Foto: Petr David Josek | Zdroj: ČTK

Američané měli po většinu první třetiny na ledě viditelnou převahu. Několikrát ohrozili švédskou branku, ale vedení jim to nepřineslo.

Utkání jsme sledovali online

Naopak se dokázali prosadit Švédové. Při přečíslení nejdříve střílel Filip Forsberg, jeho střelu však americký brankář ještě dokázal částečně zpacifikovat. Na dorážku od Viktora Arvidssona už ale nestačil.

Ve druhé třetině přišla švédská kanonáda. Začal ji ve 28. minutě Magnus Pääjärvi, který dorážel pokus Mikaela Backlunda.

Tři minuty po něm propálil Keitha Kinkaida ranou mezi betony Patric Hörnqvist, už za 15 sekund se trefil a upravil skóre na 4:0 Mattias Janmark.

Ani ve třetí části nepřestali Švédové se svým brankovým přídělem. Už na 5:0 zvyšoval Viktor Arvidsson, když američtí hokejisté zkoušeli devět minut před koncem hru bez brankáře.

Definitivní pojistku na švédském vítězství 6:0 přidal Adrian Kempe. Ten dorazil do brány nahození Mikaela Backlunda.

Spojené státy čeká utkání o bronz s poraženým z utkání Kanada Švýcarsko, které se bude hrát v sobotu od 19:15. Švédsko se pak v nedělním finále od 20:15 utká s vítězem tohotu zápasu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme