Hořkosladký konec kariéry Ladislava Nagye. Rozhodl poslední zápas, Slováci ale vypadli ve skupině

Slovenský útočník Ladislav Nagy po utkání Slovenska s Dánskem, které rozhodl v samostatných nájezdech, zamával fanouškům a vydal se do kabiny. Naposledy. Právě domácí světový šampionát byl pro tohoto borce se zkušenostmi z osmi sezon v NHL tím posledním, co s hokejem v roli aktivního hráče zažil.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Nagy, který hokejově vyrůstal právě v mládežnických týmech Košic, by možná už hokej ani nehrál, kdyby se mistrovství světa nekonalo právě na Slovensku. Rozloučit se doma pro něj byla obrovská motivace a výzva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hořkosladký konec kariéry Ladislava Nagye. Poslední utkání sám rozhodl, Slovensko ale nepostoupilo

„Je krásné končit kariéru před domácím publikem. Pocity jsou nádherné a každý zápas jsem si užil. Chtěli jsme jít dál a nevyšlo nám to, škoda. Můžeme si za to sami,“ říkal po zápase Nagy.

Ve slovech teď už bývalého útočníka se mísily pocity – pozitivní z reakcí diváků a z celé kariéry, negativní z toho, že si Slováci představovali přece jen jiný konec než v základní skupině.

Diváci připravili své hvězdě obrovské ovace, režie promítla na kostku medailonek a u některých fanoušků se objevily i slzy.

„Držel jsem emoce a možná až pak jsem si uvědomil, že je konec. Teď to ještě nechci tolik prožívat, zítra to bude podle mě horší,“ řekl Nagy.

Slováci se se šampionátem rozloučili vítězstvím nad Dánskem po nájezdech, Lotyši přehráli Norsko

Číst článek

Emoce ještě narostly, když se na ledě objevila Nagyova manželka a děti.

„Krásné, krásné. Děkuju manželce. Kdybych doma neměl takovou pohodu, tak bych poslední tři roky nehrál. Děkuju, že se o mě starala od doby, co jsme spolu. Máme krásné děti a teď jí to budu chtít všechno vrátit,“ naznačil Nagy, kudy se budou ubírat jeho další kroky.

Jestli ho někdy uvidíme u reprezentace nebo na klubové úrovni v jiné než v hráčské roli, jasné není. Zatím prý nebyl čas ani prostor o tom přemýšlet.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme