Mistři světa při premiéře na olympijských hrách bojovali s emocemi, krátký program ale úspěšně ovládli

Čínští krasobruslaři Suej Wej-ťing a Chan Cchung šestkrát startovali na mistrovství světa a loni šampionát vyhráli, ale při olympijské premiéře bojovali s emocemi. Při přípravě se objevily i slzy, pocity ale zkrotili a byli úspěšní. Vylepšili si osobní rekord v krátkém programu na 82,39 bodu a na druhém místě historických tabulek se přiblížili na necelé dva body světovému rekordu Taťjany Volosožarové a Maxima Traňkova z minulé olympiády.

Kangnung Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínský krasobruslařský pár

Čínský krasobruslařský pár | Foto: Repro Twitter

První olympijský start hodně prožívala Suej Wen-ťing, která v roce 2016 podstoupila operaci obou chodidel a několik měsíců se léčila. „Bylo to dnes velmi emotivní. Už když jsem se líčila, tak jsem plakala. Prostě jsem byla strašně nervózní,“ vyprávěla po závodě.

Narodil se v Brně, reprezentuje Itálii. 'Sportovně se cítím jako Ital, srdcem jako Čech,' říká Hotárek

Číst článek

Startu pod pěti kruhy si nesmírně váží. „Přišli jsme o poslední olympiádu a byla to těžká cesta se dostat i sem. V jejím průběhu jsem měla operaci, takže si opravdu myslím, že každý, kdo se sem může postavit, je hrdina,“ uvedla dvaadvacetiletá krasobruslařka.

Na ledě ale pak stejně jako její partner oplývala jistotou. „Byli jsme dnes v dobré formě. Myslím si, že jsme naplnili v krátkém programu svůj potenciál a to je velmi uspokojující,“ pochvaloval si Chan Cchung.

Ve finále Grand Prix Číňany porazili němečtí reprezentanti Aliona Savchenková a Bruno Massot, ale ti jsou kvůli partnerově dvojitému salchowu průběžně až čtvrtí. Přípravě na olympiádu přitom obětovali i účast na evropském šampionátu.

Krasobruslaři Dušková s Bidařem mohou být spokojeni. Na olympijských hrách postoupili do volných jízd

Číst článek

Další bronz nechtějí

Massot si nedovedl vysvětlit, co se v kritickém okamžiku stalo. „Technicky byl ten skok dobrý, mohl jsem ho udělat,“ řekl. Litoval, že se jim vzdálil sen o olympijském zlatu. „Ještě není po všem, ale snili jsme o zlatu, ne o stříbru nebo bronzu. Taky jsem chtěl zlato, ale hlavně pro ni. Nechci, aby se vrátila domů s dalším bronzem,“ dodal Massot.

Čtyřiatřicetiletá Savchenková získala s Robinem Szolkowým bronzové medaile ve Vancouveru i Soči, ale pokaždé měli zálusk na olympijský titul. V Koreji ještě neskládá zbraně. „Soutěž ještě neskončila. Zítra je jiný den a musíme bojovat. Ostatní také musejí zajet,“ řekla ukrajinská rodačka.

Její dlouholetý partner Szolkowy je nyní součástí trenérského týmu evropských šampionů Jevgenije Tarasovové a Vladimira Morozova, kteří šlapou Číňanům nejvíce na paty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme