Basketbalisté Washingtonu vyhráli nad Knicks košem v poslední sekundě, Satoranský si připsal 14 bodů

Basketbalista Tomáš Satoranský pomohl Washingtonu 14 body k vítězství nad New Yorkem 101:100. V utkání hraném netradičně v Londýně v rámci propagace NBA patřil k nejlepším hráčům Wizards, kteří v zápase smazali manko až 19 bodů.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v souboji s Lukem Kornetem z New York Knicks

Tomáš Satoranský v souboji s Lukem Kornetem z New York Knicks | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Rozhodující body dal v poslední vteřině Thomas Bryant poté, co sudí označili blok soupeře za nedovolený a jednalo se proto o technický koš. Kromě 14 bodů si Satoranský za 30 minut připsal také pět asistencí, dva doskoky a dva zisky.

‚Jediné, co terorizuji, je obroučka.‘ Turecko chce zatykač na hráče NBA, který kritizuje Erdogana

Číst článek

Satoranský byl na zápas na evropském území hodně natěšený a také byl prvním střelcem večera. Oproti poslednímu utkání s Torontem se mu střelecky dařilo a proměnil šest z osmi střel včetně efektní smeče po doskoku.

Wizards však nefungovala obrana a New York unikal až na 19 bodů. Pak ale zavelel Satoranský a dvěma trojkami pomohl do poločasu stáhnout ztrátu na 10 bodů. S 12 body byl v poločase nejlepším střelcem svého týmu.

Jenže Washingtonu se nedařilo náskok soupeře smazat, jelikož v dresu Knicks se prosazovali netradiční střelci Luke Kornet či Allonzo Trier. Naopak v dresu Wizards se hledal Bradley Beal.

Šest minut před koncem ale dal Beal dvě trojky po sobě a nasměroval tým k obratu. Dvě minuty před koncem pak Beal potvrdil, že v posledních čtvrtinách bývá nezastavitelný a košem s faulem získal vedení o čtyři body.

New York se ale nevzdával a byl blízko vedení, když ještě čtyři vteřiny před koncem vedl. Pak ale vyšla Wizards akce, po které se snažil skórovat Bryant a obránce ho zablokoval až ve chvíli, kdy míč už klesal, což museli rozhodčí po přezkoumání u videa uznat jako technický koš.

Washington tak mohl slavit třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Beal byl s 26 body nejlepším střelcem utkání, za New York dal Emmanuel Mudiay 25 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme