Synek vybojoval čtvrté evropské zlato. V Račicích byl suverénní

Skifař Ondřej Synek je mistrem Evropy. Na domácí trati v Račicích nedal v závodě na dva kilometry šanci žádnému ze soupeřů. V cíli vyhrál o celou délku lodě před největším rivalem Martinem z Chorvatska. Evropské zlato vybojoval po třech letech.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslař Ondřej Synek v dobré náladě

Veslař Ondřej Synek v dobré náladě | Foto: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Synek závod vedl hned od jeho začátku. Průběžně první byl už na prvních pěti stech metrech. Jeho největší konkurent, Chorvat Damir Martin, nestíhal. V cíli si český veslař hlídal náskok a nakonec vyhrál o délku lodě. V přepočtu na vteřiny vyhrál téměř o dvě. Třetí dojel Bělorus Ščarbačenija, který na Synka ztratil téměř pět sekund.

Čtyřiatřicetiletý Synek navázal na triumfy z let 2010, 2013 a 2014. K tomu má čtyřnásobný světový šampion a trojnásobný olympijský medailista jeden evropský titul také s osmiveslicí, který získal před deseti lety.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme