Apríl v českém sportu: omezení rychlosti fotbalistů, HC Paviáni Liberec a Pešánova obrana

Sportovní kluby se v pátek 1. dubna předhání v tom, kdo překvapí vtipnějším aprílovým příběhem. Například fotbalová Slavia přišla s povinnou zátěží kopaček pro fotbalisty na základě koeficientu jejich rychlosti, hokejový Liberec se z Tygrů přejmenoval na Paviány a Karlovy Vary prý zase angažovaly bývalého reprezentačního kouče Filipa Pešána.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nedotočené salto Yiry Sora

Nedotočené salto Yiry Sora | Foto: David W. Cerny | Zdroj: Reuters

Den aprílových zpráv odstartoval Liberec. V tamní zoo totiž došlo k ukončení chovu bílých tygrů, což je zvíře, které hokejisté nosí na dresech.

„Marketingový tým klubu se tedy vydal do zoologické zahrady a náležitě zkoumal, u kterých zvířat návštěvníci tráví nejdelší čas,“ stojí v prohlášení klubu.

„Bylo tedy vybráno. Podle oblíbeného primáta, jenž byl uctíván již ve starověkém Egyptě, se klub nově bude jmenovat HC Paviáni Liberec.“ Pod stejným názvem najdou fanoušci i oficiální web nebo sociální sítě.

O něco uvěřitelnější zprávu prezentovaly Karlovy Vary. Po odchodu trenéra Martina Pešouta přišel bývalý reprezentační kouč Filip Pešán.

Potvrzení, že jde o vtip, připravili autoři až ve druhé části textu. V ní nový kouč popisuje svou herní filozofii, která je přinejmenším pochybná. „Rozhodli jsme se podepsat Branka. Tento sympatický pětatřicetiletý mladík je sice zapsán jako útočník, pro zmatení soupeřů bude ovšem zaujímat post obránce. Chceme, aby do naší sítě padalo co nejméně branek. Vyznávám osvědčenou filozofii – nejlepší obrana je obrana,“ cituje údajného Pešána oficiální internetová stránka Energie.

Rozšíření Julisky

Pozadu nezůstaly ani fotbalové kluby. Pražská Slavia si stěžovala na nová nařízení pro evropské soutěže s názvem Systematic Overspeeding Regulation, zkráceně SOR, což je shodou okolností také jméno nejrychlejšího hráče sešívaných Yiry Sora.

Právě on by musel podle rychlostního koeficientu nosit zespodu kopaček až kilová závaží. Návrh podle prohlášení vzešel od Mezinárodní asociace svazů laxních obránců MASLO.

„Pokud by nařízení SOR mělo vstoupit v platnost, bude to pro Slavii další rána poté, co rakouská policie zahájila řízení s Yirou Sorem za překročení povolené rychlosti během venkovního zápasu s Lincem,“ uvedl klub.

Méně sofistikovaný nápad sdílela na sociálních sítích FK Dukla Praha. Na šlágr kola Fortuna Národní Ligy přijede Líšeň a vyprodaná Juliska tak svou kapacitou na velký zápas nestačí. 

Organizátoři proto ve fotomontáži na poslední chvíli instalují mobilní tribuny. 

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme