Provinile se určitě necítím, soupeřku beru jako protivníka, říká Strýcová po porážce krajanky Siniakové

Dvě české tenistky postoupily do semifinále turnaje WTA v Praze. Podařilo se to Kristýně Plíškové a také Barboře Strýcové, která zvítězila s krajankou Kateřinou Siniakovou po velkém boji 6:3 v rozhodujícím setu a je to už podruhé za sebou, co v pražské Stromovce zdolávala domácí hráčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová (vpravo) vyřadila ve čtvrtfinále Prague Open krajanku Kateřinu Siniakovou.

Barbora Strýcová (vpravo) vyřadila ve čtvrtfinále Prague Open krajanku Kateřinu Siniakovou. | Zdroj: ČTK

„Strašně moc děkuji a doufám, že zítra nehraju proti další Češce.“ Na tom přání po vydřeném vítězství asi nebylo nic divného. Vždyť žádná jiná z českých tenistek letos na turnaji ve Stromovce neporážela krajanku a Barboře Strýcové se to stalo opakovaně. Nejprve vyřadila Lucii Hradeckou a ve čtvrtek Kateřinu Siniakovou. A že svými výhrami zároveň i dost fanoušků zklamala, pochopitelně vnímala.

„Soupeřku beru prostě jako protivníka a je jedno, jestli je z Česka, nebo z Německa. Pro mě je to protivník a provinile se určitě necítím,“ řekla Strýcová pro Radiožurnál. Rozhodně se necítila provinile, ale možná spíš unaveně, za dvě a tři čtvrtě hodiny emotivního duelu ztratí tenista dost fyzických ale i psychických sil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Strýcová na turnaji stálé vítězí, ale fanouškům se za to často omlouvá. Postupuje totiž na úkor krajanek.

„Výměny byly dlouhé, takže pro mě to byl velmi náročný zápas. Emoce tam byly, myslím i z Katčiny strany, ale byly takové správné. Obě jsme to hrozně moc chtěly, ale byl to takový férový boj si myslím.“

Jenže Barboru Strýcovou čeká singlové semifinále, a to za necelých 19 hodin od konce posledního zápasu.

„Začínat semifinále v 11 hodin je fakt těžké po takovém zápase, ale je to tak, jak to je a nemůžu to změnit. Samozřejmě jsem se vyjela na kole, byla jsem se vystrečovat a půjdu ještě na menší masáž, protože laktát v těle je, takže aby tam byl nejmíň. Musím se pořádně najíst a hlavně dobře spát, ale po takovém zápase to pro mě osobně bude těžké naspat devět hodin. Budu se snažit co nejvíc odpočívat, abych byla ready,“ popisuje Barbora Strýcová.

A může k tomu přičíst i pomoc českých fanoušků, kteří tentokrát nebudou při semifinálovém duelu proti Němce Barthelové rozděleni. „Teďka mi toho můžou dát hodně moc a doufám, že mě budou hnát dopředu,“ věří česká tenistka Barbora Strýcová.

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme