Tragédie v amerických horách. Český běžec na lyžích Pliska zemřel při slaňování

Ve věku 42 let zemřel český lyžař Jiří Pliska, specialista na dálkové běhy. Podle webu eD system Silvini Teamu zahynul 2. července při slaňování v horách v americkém státu Wyoming. Na loňské Jizerské padesátce byl Pliska na 20. místě nejlepším českým závodníkem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Pliska byl významnou osobností i Jizerské padesátky. Další účast ani úspěch na prestižním závodě už nepřidá

Jiří Pliska byl významnou osobností i Jizerské padesátky. Další účast ani úspěch na prestižním závodě už nepřidá | Foto: Vojtěch Podstavek | Zdroj: ČTK

„Plizíček byl naší rodinou, týmovým kapitánem, kamarádem, trenérem, vzorem i mentorem, který nikdy nikoho nenechal na holičkách. Prosíme všechny o minuty ticha při krásných vzpomínkách s pohledem k nebi. Tato nečekaná událost nás všechny bolestivě zasáhla,“ uvedl tým.

Pliska se věnoval i horolezectví, v roce 2013 získal společně s Ondřejem Mandulou svazovou cenu Výstup roku za zdolání šestitisícového vrcholu Uzum Brakk v Pákistánu. V lyžařském seriálu Ski Classics patřil v posledních letech k nejlepším českým běžcům, například ve slavném Vasově běhu ve Švédsku doběhl před rokem na 17. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme