Koukalová by se měla rozhodnout, biatlonový svět čeká, radí vedoucí žena Světového poháru Kuzminová

Bronz Veroniky Vítkové i další umístění v elitní desítce. Čeští biatlonisté se můžou radovat, že v novém roce jdou jejich výsledky nahoru. Ale není to nic oproti tomu, jakou radost dělá Slovákům Anastasia Kuzminová.

Oberhof/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anastasia Kuzminová

Anastasia Kuzminová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Loni si výtečnou oberhofskou atmosféru mohla nejvíc vychutnávat Gabriela Koukalová, v Durynském lese dvakrát vyhrála a odjížděla se žlutým dresem vedoucí ženy Světového poháru, letos stejné úspěchy slaví Anastasia Kuzminová.

Podmínky byly ideální, ale nevyvarovala jsem se 'jedniček,' lituje Veronika Vítková

Číst článek

„To, co se děje, je něco výjimečného,“ přiznává pro Radiožurnál ruská rodačka reprezentující Slovensko.

Na kontě už sice má dvě olympijská zlata, ale šestkrát se na stupně vítězů nikdy nedostala za celou sezonu a teď to zvládla ani ne za polovinu, proto se nebojí mluvit o životní formě.

„Vždycky mi trošku něco chybělo. Když jsem dobře běhala, chyběla mi střelba. Když jsem začala dobře střílet, cítila jsem se fyzicky slabší. Teď to vypadá, že je oboje v pořádku. Budu se snažit, aby to vydrželo až do konce olympijských her,“ přemýšlí vedoucí závodnice Světového poháru.

V Pchjongčchangu se dost možná nepotká se ženou, která o křišťálový glóbus bojovala v minulých sezonách a v té současné kvůli bolavým lýtkům ještě nezávodila: Gabrielou Koukalovou.

„Vím, co se okolo toho děje, ale jen z médií. Osobně si nevoláme ani nepíšeme. Víme jen, že v téhle sezoně to není. Je to silná sportovkyně, silná soupeřka i zajímavý člověk,“ říká slovenská biatlonistka.

„Už dlouho chybí a už by měla udělat nějaké rozhodnutí. Fanoušci jsou nervózní a celý biatlonový svět čeká,“ radí Anastasia Kuzminová.

Světový pohár biatlonistů pokračuje už od středy v Ruhpoldingu, ženy mají na programu individuální závod, štafetu a závod s hromadným startem.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme