Biatlonisté dojeli ve štafetě v Ruhpoldingu na deváté příčce, vítěznou sérii znovu natáhli Norové

Biatlonisté Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig skončili devátí ve štafetě Světového poháru v Ruhpoldingu. Výběr trenéra Michaela Málka dlouho bojoval o nejlepší umístění v sezoně, doplatil ale ve třetím úseku na Marečkovo trestné kolo po střelbě vestoje. Pojedenácté za sebou zvítězili Norové, kteří porazili o 45 vteřin domácí Němce. Třetí byli Italové.

Ruhpolding (Aktualizováno: 18:27 11. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Mikyska (vlevo) předával Michalovi Krčmářovi českou štafetu na osmém místě. Do cíle závodu reprezentanti doběhli na šestém místě

Čeští biatlonisté nezopakovali šesté místo z minulého podniku v Oberhofu, přesto zaznamenali druhý nejlepší výsledek v sezoně | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Čeští biatlonisté nezopakovali šesté místo z minulého podniku v Oberhofu, přesto zaznamenali druhý nejlepší výsledek v sezoně.

Biatlonistky dojely ve štafetě v Ruhpoldingu na sedmé místě, závod znovu ovládly Francouzky

Číst článek

Vedle trestného kola sedmkrát dobíjeli a zaostali za vítěznými Nory o dvě minuty a 18 vteřin. Další štafeta se uskuteční v únoru na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

„Nervózní jsem byl trochu před tou položkou, ale na ní už jsem nervózní nebyl. Byly hodně namrzlé podložky na střílení a nedovolilo mi to stát tolik rozkročený, jak bych si představoval. Pak byl na nohy trochu jiný tlak a bohužel jsem to nezvládl,“ litoval pro Radiožurnál Sport Mareček svého výkonu na střelnici.

Třiadvacetiletý Mikyska, který se v úvodu sezony zotavoval ze zranění kolena, rozběhl štafetu místo Marečka. Při úvodní střelbě vleže nepotřeboval ani jeden náhradní náboj a byl čtvrtý.

Po jedné opravě vestoje klesl a dokončil úsek na jedenácté příčce se ztrátou 34,5 vteřin na vedoucí Němce.

Nejzkušenější český biatlonista v poli Krčmář opravoval vleže dvakrát a pohoršil si o dvě místa. Vestoje ale minul jen jednou a dostal se na osmé místo. O šanci na dobrý výsledek přišli Švédové, neboť Jesper Nelin musel na dvě trestná kola.

Slova trenéra

Mareček vyrážel do druhé poloviny závodu se ztrátou 42 vteřin na čelo. Díky bezchybné „ležce“ se dostal na páté místo a při položce vestoje mohl využít zaváhání Němce Benedikta Dolla či Francouze Fabiena Claudea a dostat se na průběžné stupně vítězů. Nedokázal ale sestřelit prostřední terč, zamířil také na trestné kolo a klesl na osmou příčku.

„Myslím, že se ten závodník musí povzbudit, protože to neudělal schválně. Není to nic, za co bychom ho chválili, ale určitě ho pochválíme za výkon, jako takový. Trochu nešťastná situace na střelnici, ale na trati to od něj bylo super představení,“ ohodnotil Marečkův výkon trenér Michael Málek.

Hornig ztrácel před závěrečným úsekem více než půl minuty na stupně vítězů. Jako jediný z českých závodníků odstřílel obě položky bez opravy, přesto se před něj dostal rychlejším během Švéd Sebastian Samuelsson.

Závod SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Laegreid, Dale-Skjevdal, T. Bö, Christiansen) 1:09:49,6 (0 tr. okruhů + 8 dobíjení), 2. Německo (Strelow, Kühn, Doll, Nawrath) -45,0 (2+7), 3. Itálie (Zeni, Bionaz, Hofer, Giacomel) -58,7 (0+10), 4. Francie -1:11,0 (1+10), 5. Rakousko -1:22,8 (0+2), 6. Slovinsko -1,23,8 (0+2), ... 9. Česko (Mikyska, Krčmář, Mareček, Hornig) -2:18,2 (1+7).

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme