Byl to krásný zážitek, říká Dubovská o zdolání Gerlachu. Chválí si i přípravu s hvězdným trenérem

Už i na českých horách padá první sníh, a tak se alpští lyžaři těší na první závody. Hlavními českými nadějemi by opět měly být Martina Dubovská a Ester Ledecká. Obě za sebou mají rozdílné léto. Zatímco Ledecká ho trávila surfováním v Řecku, Dubovská zůstala na horách a vydala se na Gerlachovský štít.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Dubovská

Martina Dubovská | Foto: Iva Roháčková

„Byl to jeden mých nejkrásnějších letních zážitků. Ještě jsem chtěla stihnout Lomnický štít, což se nepovedlo. Doufám, že se tam dostanu příští rok,“ usmívá se Martina Dubovská, která z Liptovského Mikuláše při jasném počasí na Tatry kouká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Martinu Dubovskou před startem sezony

„Na Gerlach jsem vždycky chtěla jít, když je to nejvyšší hora Slovenska. Je tam ale potřeba mít horského vůdce. Turistika je součástí mojí přípravy, takže jsem to měla v rámci tréninku.“

Po horách bez sněhu se dalo v současném létě chodit dlouho, ale i tak si našla na alpských ledovcích dost místa na to, aby po nich i lyžovala. Jako slalomářka má více variant.

Hvězdný trenér

„Třikrát jsme byli v létě v halu a pětkrát mimo halu,“ mluví Dubovská o specializovaných halách, kam se vydala se svým novým koučem Liviem Magonim – tedy Švýcarem, který přivedl Slovenku Petru Vlhovou k celkovému vítězství ve světovém poháru.

„Nějaká slovíčka ovládá, takže na startu mi vždycky povídá ‚móžeš‘. Můj otec je s ním už asi 20 let kamarád. V únoru ukončil spolupráci s Katharinou Liensbergerovou, takže za mnou otec hned přišel, že mám jedinečnou šanci ho získat,“ říká Martina Dubovská, která tedy trénovala v Evropě. Zato Ester Ledecká, která o svých plánech na sezonu bude mluvit ve čtvrtek, se vydala do Jižní Ameriky.

„Celé září strávila v chilském Coralcu. Tam najezdila spoustu kilometrů na dlouhých lyžích. Věřím tomu, že bude na sezonu velmi dobře připravená. Teď ji čeká poslední tréninkový blok, který se koná v Zermattu a v Cervinii, kde se pojedou první letošní závody světového poháru v rychlostních disciplínách,“ říká šéftrenér reprezentace Jan Fiedler. 

Martin Charvát, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme