Snad vyhraje fotbal a rozum, zní ze Sparty i Plzně před finálovým zápasem

Mezi fotbalisty Sparty a Plzně se rozhodne o držiteli Poháru České pošty. Souboj prvních dvou týmů ligové tabulky by mohly ohrozit vulgární protesty fanoušků, kvůli kterým se může utkání přerušit nebo dokonce nedohrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata (vpravo) rozhodl šlágr jedenadvacátého kola mezi Spartou a Plzní

David Lafata (vpravo) rozhodl šlágr jedenadvacátého kola mezi Spartou a Plzní | Zdroj: ČTK

„Odehrajeme devadesát minut, nějaké nastavení a pak případně penalty, no,“ doufá letenský kapitán David Lafata. Nad nestandardním průběhem utkání radši nepřemýšlí a doufá, že bude zápas trvat obvyklý počet minut.

Podporuje ho v tom i jeho trenér Vítězslav Lavička. Sparťanský stratég své svěřence na možné průtahy ani psychologicky nepřipravoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doufám, že zvítězí fotbal, říká trenér Plzně Dušan Uhrin mladší

„Zažili jsme to nedávno na Baníku, kde byla poločasová přestávka o poznání delší, než měla být. Připravovat se na to nejde,“ říká sparťanský kouč.

„Samozřejmě musíte počítat s jakoukoliv variantou, ale očekávám a moc bych si přál, aby se o držiteli poháru rozhodlo na hřišti a bez negativního ovlivnění ze strany té menšiny fanoušků, která to někdy kazí,“ dodává Vítězslav Lavička.

To si přejí také zástupci plzeňské Viktorie a její kapitán Pavel Horváth je ohledně plynulosti finále stejným optimistou jako Vítězslav Lavička.

„Nedovedu si představit, co by se muselo stát, aby se zápas přerušil nebo nedohrál. Předpokládám, že všichni fanoušci jsou natolik rozumní, že se nestane nic, co by mohlo utkání ovlivnit.“

Hlavní tribuny prázdné nebudou, říká před pohárovým finále Martin Synecký

Číst článek

Předem si rezervovat datum na případný opakovaný zápas na uzavřeném stadionu odmítá i trenér Plzně Dušan Uhrin mladší.

„Abych řekl pravdu, věřím, že to bude poslední zápas. Zbytečně moc se o tom mluví. Všude jsou nějaké problémy, my máme fanoušky ukázněný. Doufám, že zvítězí fotbal.“

Jestli tomu tak skutečně bude, nebo jestli zvítězí fanouškovská zloba a vulgární protesty, to se od nás budete průběžně dovídat. Nejdříve v reportážních vstupech, druhý poločas vysíláme celý v přímém přenosu.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme