Odborářské protesty zasáhnou více měst

Čtvrteční protesty podle všeho zasáhne také více měst než bylo v plánu na dnešek. Nejmohutnější protesty se dají čekat v Praze, ale do práce se budou lidé těžko dostávat i v Brně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní podnik Praha, MHD (ilustrační foto).

Dopravní podnik Praha, MHD (ilustrační foto). | Foto: Filip Jandourek

Na čtvrteční stávku dopraváků se v Brně připravují. V jihomoravské metropoli má být po celý den parkování zdarma. Tamní magistrát tak chce zmírnit očekávaný dopravní kolaps.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chystané protesty odborářů v Brně, Olomoci a Českých Budějovicích přiblížili v Ozvěnách dne tamní reportéři ČRo

Kromě toho krizový štáb připravuje odstavná parkoviště kolem města. Stále se také jedná o tom, aby alespoň v omezeném provozu zůstaly dvě páteřní tramvajové linky.

V Olomouci by se měla ke stávce připojit většina zaměstnanců Dopravního podniku. Podle odborů se tam stávkovat se chystá 70 procent všech zaměstnanců. Aktuální počty předali odboráři vedení podniku. Náhradní jízdní řády y mohly být známy zítra odpoledne.

Jihočeskou metropolí má zas ve čtvrtek dopoledne projít protestní pochod, který organizuje Regionální rada odborových svazů. Měl by projít k vlakovému nádraží, kde by měli jeho účastníci podpořit stávkující železničáře.

Odboráři chystají čtvrteční stávku a blokády na protest proti vládním reformám. Podpořit je chtějí podle předáků i pracovníci z dalších oborů, kteří připravují vlastní akce. Premiér Petr Nečas odborům nabídl ústupky a vyzval je, aby se vrátily k jednacímu stolu. Od reforem ale kabinet neustoupí.

Milan Kopp, Vladan Dokoupil, Ivan Mls, Alena Vykydalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme