Fedcupové vítězky jsou doma, pohár zatím zůstal v Rusku

České tenistky přiletěly odpoledne z Moskvy, kde o víkendu vybojovaly triumf ve Fed Cupu. Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Květa Peschkeová zamířily nejprve na návštěvu k premiérovi Petru Nečasovi na Úřad vlády, poté pokračovaly do pražské Stromovky na setkání s novináři a fanoušky. Na palubě letadla ale chyběl originál trofeje, který zatím zůstal v Rusku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky s kapitánem Petrem Pálou v pražské Stromovce

České tenistky s kapitánem Petrem Pálou v pražské Stromovce | Zdroj: ČTK

S trofejí pro vítězky se české tenistky ještě dopoledne fotily na moskevském Rudém náměstí, do Česka si ji ale nepřivezly. Spolu s nehrajícím kapitánem Petrem Pálou dostaly zatím malé repliky. Pohár nedorazil kvůli administrativně-technickým překážkám a neochotě na straně Rusů.

Po příletu odjel český tým na Úřad vlády, kde ho přivítal premiér Petr Nečas. "Bylo to úžasné, moc si vážíme pozvání, byl to pro nás zážitek," řekl Petr Pála, který ve Stromovce poděkoval také Ivetě Benešové a Barboře Záhlavové-Strýcové. Ty ve finále sice nehrály, ale měly na triumfu podíl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Radiožurnálu Štěpán Pokorný sledoval přivítání českých tenistek ve Stromovce

"Dostal jsem od nich smsky s gratulací, hned jsem jim také pogratuloval a pozval je na dnešní přivítání. Bohužel obě jsou na dovolené. Připravují se pro ně stejné repliky jako máme my, protože si je plně zaslouží," řekl Petr Pála.

Za tenistkami dorazilo do tenisového klubu pražské Sparty ve Stromovce několik stovek fanoušků, někteří i z Fulneku, kde žije Petra Kvitová. Tu i její spoluhráčky teď čeká několik týdnů bez tréninku s raketou, většina z nich zamíří na dovolenou. Petra Kvitová zůstane doma, po veleúspěšném roce si dopřeje nejspíš pobyt v lázních.

Květa Peschkeová ve Stromovce potvrdila svůj konec v reprezentačním týmu, při poděkování za skvělé zážitky se neubránila slzám. Jako poděkování dostala od prezidenta svazu Iva Kaderky malý diamant.

Devět dní před koncem roku se ale do Prahy české tenistky zřejmě podívají znovu. Díky velkým úspěchům se nejspíš dočkají ocenění v anketě Sportovec roku, která bude slavnostně vyhlášena 21. prosince. Všechny přislíbily svou účast.

Alena Benešová, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme