Ekonomické informace 5. 3. 2004

Civilní část ruského dluhu je uzavřena, zatím ovšem jenom na papíře. Zástupci obou zemí podepsali dohodu, podle které letos Rusko zaplatí dvě miliardy korun a příští rok dvě miliardy a čtvrt. Tím se podle ministra financí Bohuslava Sobotky splní z poloviny letošní rozpočtový plán týkající se vymáhání dluhů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Foto: Alena Palečková

Jak Sobotka dodal, pracuje se i na dalších deblokacích, například o splácení dluhu Kazachstánu.

Horst Köhler, který rezignoval na funkci šéfa Mezinárodního měnového fondu kvůli kandidatuře na presidenta, by byl podle německých podnikatelů dobrou hlavou státu. Jak dodává z Berlína náš zpravodaj David Šťáhlavský například svaz německých bank a průmyslová a obchodní komora by to považovaly za dobrý signál hospodářských reforem.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: MMF

Komise pro cenné papíry dneškem uzavírá veřejnou diskusi k připravované vyhlášce o investičních doporučeních na kapitálovém trhu. Podle mluvčí komise Petry Güntherové budou muset například ti, kteří veřejnosti doporučují prodej nebo nákup cenných papírů uvádět i informace o případném střetu zájmů.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Güntherová: KCP

Otevření pravidelné letecké linky z Kunovic do Prahy se odkládá. Původně měla začít fungovat už včera, ale první let se uskuteční pravděpodobně až v polovině měsíce, a to hlavně kvůli problémum v tamních Leteckých závodech. Podle obchodního ředitele firmy Discovery Travel, která chce linku provozovat, Josefa Römera, vedení společnosti znepokojuje hrozba prohlášení konkurzu nebo exekuce na majetek kunovického podniku. Celou věc komplikuje i to, že letiště, odkud měla letadla startovat, není pojištěné.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Römer: Discovery Travel

Na 60 potravinářských výrobků od 19ti výrobců získalo na mezinárodním potravinářském veletrhu Salima národní značku Kvality Klasa. Deset výrobců získalo značku poprvé. Podle mluvčí Státního intervenčního zemědělského fondu Jitky Slukové má tuto značku už 328 domácích potravinářských nebo zemědělských výroků.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Sluková: Klasa

Unie tento týden uvalila na vybrané zboží dodatečná cla jako odpověď na zvláštní podporu, kterou svým některým exportérům poskytují Spojené státy. Jak doplňuje náš spolupracovník v Severní Americe Roman Chlupatý, řada ekonomů se obává, že to ohrozí slibně nastartovaný hospodářský růst.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Chlupatý: Cla

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme